AeroMobil Flying Car: Mașina zburătoare de 1,2 milioane euro

Compania slovacă AeroMobil a prezentat Flying Car, prototipul unei mașini zburătoare, care poate rula și pe șosea, cu până la 360 km/h.

La sol, AeroMobil Flying Car este pusă în mișcare de două motoare electrice cu o putere de 110 CP, ce angrenează exclusiv roțile din față. Viteza maximă ajunge la 160 km/h. Viteza maximă este estimată la 160 km/h, accelerația de la 0 la 100 km/h fiind realizată în mai puțin de 10 secunde.

Pentru a decola, AeroMobil Flying Car are nevoie de o distanță minimă de 595 metri. În aer, mașina zburătoare atinge 360 km/h, autonomia fiind de 750 km. La capitolul motorizare, mașina avion dispune și de un al treilea propulsor care acționează elicea. Acesta este un boxer cu patru cilindri, de 2 litri și supraalimentare turbo, care dezvoltă 300 CP.

AeroMobil Flying Car are o lungime de 5,9 metri și o lățiime de 2,2 metri, în timp ce înălțimea măsoară 1,5 metri. Greutatea maximă nu depășește 960 km. Cabina este realizată din fibră de carbon și dispune de două locuri, motorul cântărind 110 kg.

Flying Car este echipat cu un set de aripi care se retrag si se pliaza atunci cand automobilul circula pe sosea si se desfasoara si se intind in pozitie orizontala inainte de decolare. Doar 500 de unități vor fi produse, prețul final oscilând între 1,2 și 1,5 milioane de euro.

tsoykepbcejc (1)

Adaugati comentariu