VEZI care este cea mai fiabila masina din Europa

Un studiu realizat de Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor a desemnat cea mai fiabila masina din Europa. Astfel, în urma unui sondaj realizat printre 30.000 de utilizatori, pe primul loc a ieșit Honda Jazz de 1,4 litri.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 30.000 de utilizatori și nu mai puțin de 178 de vehicule. Astfel, de-a lungul anului trecut clienții au răspuns referitor la fiabilitatea vehiculelor lor și la cât de des au trebuit să meargă în service. După cum era de așteptat, printre cele mai fiabile mașini s-au dovedit a fi utilitarele, care au făcut cele mai puține vizite în service. La capitolul autoturismelor, Honda Jazz a primit un indice de fiabilitate de 93/100 de puncte. Pe pozițiile următoare s-au clasat Toyota Prius și Renault Clio 1.2

Cele mai fiabile mărci au fost desemnate Honda și Toyota, urmate de Dacia! Marca românească de sub umbrela Renault s-a dovedit mult mai rezistentă și mai fiabilă decât multe alte companii mondiale. Unul din elementele luate în considerare a fost și costul reparațiilor medii. Spre exemplu, Mercedes-Benz are un preț mediu de reparație de 662 de euro, în timp ce Nissan are un preț medeiu de reparație de 300 euro.

Defecțiuni întâlnite

Conform studiului, unul din trei șoferi au avut probleme cu mașina în ultimul an, iar 16% dintre ei au avut această problemă în timp ce conduceau. Majoritatea defecțiunilor se referă la instalația electrică (19%), În topul defecțiunilor urmează sistemele de frânare (11%) și electronica motorului (10%).

OCU realizează de mai multi ani studii referitoare la cea mai fiabila masina din europa, iar studiul de față se referă la vehicule vândute în ultimii cinci ani. Un capitol aparte a fost reprezentat de opțiunile cumpărătorilor de a merge în service-urile de reprezentanță în perioada de garanție, chiar dacă nu sunt obligați să meargă acolo.

logan 14

 

Adaugati comentariu