Africa Eco Race: Schimbare de țară și peisaj în etapa a 6-a

Etapa cu numărul 6 din Africa Eco Race – The Race to Dakar, Dakhla-Boulanouar, cu o lungime totală de 650 km, din care 429 de specială, le-a oferit competitorilor prima experiență în Mauritania.

Concurenții s-au trezit extrem de devreme pentru a ajunge la frontieră, unde, chiar și în contextul în care formalitățile sunt mult simplificate, aveau de pierdut ceva vreme. Peisajul s-a schimbat, crescând numărul de kilometri care trebuiau parcurși în zone nemarcate și pe nisip. Un bun exercițiu pentru navigatori, care vor avea tot mai mult de lucru în zilele care urmează.

Prima mașină care a ajuns la sosire a fost buggy-ul negru MCM aparținându-le lui Mathieu Serradori și Fabian Lurquin (FRA/MCM), care au înregistrat o viteză medie de 144 km/h și s-au impus cu un avans de 2:21 în fața rușilor Vasiliev-Jilțov (MINI). Cei doi își păstrează însă poziția de lideri în ierarhia absolută, cu un avans de 14:14. Pe locul 3 în această rundă s-au clasat Guillaume Gomez – François Borsotto (FRA/OPTIMUS), care au reușit, în fine, să scape de toate problemele tehnice, în timp ce poziția a patra le-a revenit lui Pascal Thomasse – Pascal Larroque (FRA/OPTIMUS), cei doi ocupând în continuare locul 3 la general, la 1 h 29:48 de ruși, dar cu un avans confortabil, de peste o oră și jumătate, în fața echipajului Rémy Vauthier – Jean Brucy (SUI/OPTIMUS).

Africa

Echipajul Echipajul Transcarpatic Rally Raid, compus din Claudiu Barbu și Paul Spiridon, ocupă locul 7 în ierarhia generală la Clasa T3 și SSV. ”Am reușit să parcurgem doar vreo 500 de km (parțial și din specială) din totalul pe care-l aveam de efectuat astăzi. Capacitatea motorului a început să slabească de la kilometru la kilometru și într-un final a cedat turbina. S-a lucrat toată noaptea, însă n-am reușit să-i dăm de capăt, astfel că în etapa a șaptea nu luăm startul. Listele de start și de sosire devin din ce în ce mai scurte, la toate categoriile. Piloți care se accidentează grav, mașini ce cedează în cele din urmă. Acesta este Dakarul!”, ne-a transmis Claudiu.

În întrecerea motocicletelor, Luis Oliveira (POR/YAMAHA) a continuat să impresioneze și s-a impus în această rundă cu 2:12 în fața liderului clasamentului general, Paolo Ceci (ITA/KTM), și cu 4:14 în fața lui Pal Anders Ullevalseter (NOR/KTM). Luis Oliveira este la 56:48 de lider, în timp ce celălalt Oliveira, Rui, care concurează și el pe Yamaha, și-a păstrat locul 3, la 2h 00:06 de locul secund.

Adaugati comentariu