Al nouălea titlu de campion mondial în F1 pentru motoarele Renault

Renault se bucură de un nou succes major în Formula 1, după titlul mondial al constructorilor, câștigat de echipa Red Bull Racing.

Echipa ce folosește motoare Renault, a reușit să termine pe primele două poziții ale podiumului în grand prix-ul Brazilian de la Interlagos, asigurându-și astfel cucerirea titlului mondial. Cu doar o cursă înainte de finalul actualului sezon, RBR are un avans de puncte ce nu mai poate fi surmontat de nici o altă echipă.

Acest succes marchează cel de-al nouălea titlu de campioni mondiali pentru echipe care au folosit propulsoare Renault și cel de-al șaptelea câștigat de o echipă independentă. CEO-ul Renault, Carlos Ghosn, care a urmărit la fața locului Marele Premiu al Braziliei, a declarat: “Aș dori să felicit echipa Red Bull Racing și pe inginerii noștri de la Viry-Châtillon pentru victoria repurtată în campionatul mondial al constructorilor în acest sezon.”

Pentru inginerii de la Viry, acesta este cel de-al treilea titlu mondial în ultimii șase ani și este o dovadă de necontestat a calității și a performanțelor propulsoarelor Renault. “Succesul repurtat cu partenerii nostri de la RBR dovedește înțelepciunea deciziei noastre de a oferi material de concurs identic atât echipei oficiale, cât și partenerilor noștri și vine să întărească decizia anunțată de curând, ca Renault să continue să se implice în continuare, la cel mai înalt nivel, în lumea sporturilor cu motor. Renault va continua la cel mai înalt nevel atât ca furnizor de motoare, cât și cu alte tehnologii de ultimă oră.”

Victoria lui Sebastian Vettel de la Interlagos, a fost cel de-al 129-lea succes pentru o motorizare Renault în Formula 1, serie deschisă de pilotul Jean-Pierre Jabouille cu ocazia Marelui Premiu Francez din 1979.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Fiat Topolino Castagna AutoExpert

Fiat Topolino modificat pentru sezonul estival

Carrozzeria Castagna prezintă interpretarea sa a modelului Fiat Topolino. Gioacchino Acampora a ales micuța mașină electrică pentru a crea o versiune specială

Scroll to Top