Alarma auto Viper fără telecomandă: folosește doar cheia mașinii!

Alarmă Viper pe cheia masinii autoexpert.ro

Știai că în România se fură, în medie, cinci mașini zilnic? Și că în București sunt sparte șase mașini în fiecare zi, pentru a fi furate diverse obiecte din ele? Ca să nu mai zic despre practica furtului de catalizatoare, care s-a extins și în țara noastră. Ei bine, răspunsul la toate aceste probleme este alarma auto Viper. Aceasta folosește doar butoanele cheii, ca să nu mai cari o telecomandă în plus în buzunar. Foto: Bogdan Grigorescu

Aceasta nu e o simplă alarmă. Este un Viper, deci reprezintă o garanție a siguranței oferite. Poate că cea mai importantă trăsătură a sa este ușurința în utilizare, pentru că folosește numai butoanele de pe cheia mașinii. Astfel, când deschizi ușile, dezarmezi sistemul de securitate, iar când le blochezi, armezi. Deci, nu are telecomandă separată. Adică îți iei o problemă de pe cap și ai un obiect în minus în buzunar.

Alarma auto Viper pe cheia mașinii autoexpert.ro

Impresionant e că Falcon Electronics are în spate o echipă care studiază software-ul fiecărui model de mașină. Apoi, folosind informațiile, creează un firmware personalizat pentru alarmă. Astfel este asigurată cea mai bună integrare, fără erori și cu intervenții minime asupra autoturismului. Sistemul se instalează direct pe magistrala de date CAN a mașinii. Poate fi montat pe mai bine de 95% din modelele care circulă în România.

Alarma auto Viper: dotarea standard

În plus, are tot arsenalul necesar protecției de bază inclus în dotarea standard. Nu lipsesc senzor de șoc cu zonă dublă, senzor de înclinare/antitractare și sirenă programabilă cu șase tonuri. Astfel, îți asigură cea mai bună protecție împotriva loviturilor sau încercărilor de ridicare/tractare. Senzorul de șoc are două praguri de sensibilitate: la o lovitură ușoară, generează sunete de preavertizare, iar la o lovitură puternică, declanșează procedura completă de avertizare. Sensibilitatea senzorului de șoc este stabilită chiar de tine, în momentul efectuării montajului.

Alarma auto Viper pe cheia mașinii autoexpert.ro

Dacă cineva îți ridică mașina pe cric, ca să-ți fure roțile sau catalizatorul, ori chiar încearcă s-o tracteze, alarma pornește. De fiecare dată când armezi, senzorul citește nivelul de înclinare a mașinii și se autocalibrează. Astfel, nu poate fi păcălit în nicio situație.

Module opționale

Dar, pe lângă funcțiile standard, mai pot fi instalate și alte module. De exemplu, modulul de geam spart, senzorul ultrasonic, senzorul de perimetru, o sirenă cu acumulator încorporat și chiar un indicator luminos cu sigla Viper, care să descurajeze hoții.

Alarma auto Viper pe cheia mașinii autoexpert.ro

Senzorul de geam spart vine în completarea celui de șoc, fiind capabil să recunoască frecvența sunetului produs de spargerea unui geam. Senzorul ultrasonic detectează mișcarea din interiorul mașinii, iar dacă ai uitat un geam deschis și hoțul încearcă să fure obiectele aflate în mașină, acesta va declanșa alarma. În plus, sirena cu acumulator încorporat continuă să „strige“ chiar dacă îi este tăiată alimentarea.

Alte funcții

Dacă ai apăsat din greșeală butonul, dezarmând sistemul de securitate fără să deschizi ușa, sistemul se armează automat, într-un interval de timp predefinit. În plus, nici nu trezește cartierul cu alarme false, pentru că sistemul NPC știe să facă diferența între un pericol adevărat și zgomotele tunetelor, eșapamentelor sport și mașinilor grele.

Are și valet LED, care îți oferă informații despre starea sistemului. Dacă alarma a fost declanșată, acesta indică, prin numărul de clipiri, zona care a generat alarma. De asemenea, cu ajutorul funcției Valet, poți împiedica sistemul să se armeze sau să se declanșeze, o funcție foarte utilă atunci când duci mașina la spălătorie sau în service. În modul Valet, sistemul nu se va arma nici chiar din telecomandă, dar toate funcțiile de confort (încuierea ușilor, deschiderea portbagajului) vor rămâne funcționale.

Alarmă Viper pe cheia mașinii autoexpert.ro

În concluzie, o mulțime de funcții „coordonate” doar din cheia mașinii, fără complicații. Le-am testat pe aproape toate. Firește, n-am spart geamurile și n-am invocat ploaia și tunetele prin dans, precum paparudele. Dar la testele mele, pe care le poți vedea în acest film, alarma s-a comportat exemplar!

Prețul de listă este de 749,99 lei, iar dacă introduci în coșul de comandă codul „VIPER10” până la 30 noiembrie 2021, beneficiezi de o reducere de 10%. Reducerea nu se cumulează cu alte promoții aflate în derulare, ci se aplică discountul cel mai avantajos pentru client.

 

Adaugati comentariu