Alessandro Zanardi, la volanul unui BMW M4 DTM în etapa din Italia

Alex Zanardi (3)

Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi va concura la volanul unui BMW M4 DTM în etapa de la Misano, programată pentru sfârșitul lunii august. “Va fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut vreodată în cariera mea de pilot”, spune Zanardi, care a rămas fără picioare în urma unui accident suferit în 2001.

Pilotul în vârstă de 51 de ani va fi invitat special la volanul unui BMW M4 DTM, cu acordul organizatorilor competiției, dar și al celorlalți doi constructori, Audi și Mercedes-Benz. Inginerii echipei lucrează împreună cu italianul pentru a dezvolta sistemul ce-i va permite acestuia să comande totul cu mâinile.

Zanardi va fi prezent și la Daytona, acolo unde va concura în legendara cursă de 24 de ore în luna ianuarie a anului viitor.

Alex Zanardi (4)

BMW va începe pregătirile pentru cursa din august, o premieră pentru Zanardi, weekend-ul acesta, pe circuitul de la Hungaroring. Zanardi a mai urcat la volanul unui BMW M3 DTM, modificat special pentru el. Italianul a rulat în 2012, pe circuitul de la Nurburgring. Cu un BMW M4 DTM, a încercat și pista de la Hockenheim, în 2015.

Cariera lui Zanardi a luat o turnură dramatică în 2001, atunci când, în urma unui accident suferit în Germania, într-o cursă de karting, i-au fost amputate amebele picioare. Acesta a revenit însă în motorsport în 2003, când a concurat în European Touring Car Championship la Monza, cu un BMW 320i adaptat special pentru el. În 2004, a luat startul la toate cursele sezonului ETCC, iar în 2005 și 2009, a concurat în Campionatul Mondial FIA rezervat turismelor, sub culorile BMW Team Italy-Spain – ROAL Motorsport. În august 2005, Zanardi a devenit primul pilot cu dizabilități fizice care a câștigat o cursă de campionat mondial. Acesta are în palmares și patru victorii FIA WTCC.

Alex Zanardi (2)

Zanardi se poate lăuda și patru medalii paralimpice, dintre care două de aur și două de argint, dar și zece titluri de campion mondial.

Va fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut vreodată în cariera mea de pilot. Sunt recunoscător că BMW s-a oferit să înceapă acest proiect şi tuturor inginerilor de la München care deja pregătesc maşina. Voi face tot ce este posibil să-i reprezint onorabil”, promite pilotul.

Alex Zanardi (1)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top