Alex Filip și Bogdan Iancu trădați de alternator

Echipajul cu numărul 9 a abordat Raliul Aradului cu gândul la victorie, fiind etapa cu cel mai mare coeficient (1.2) dintre ultimele patru programate în acest final de stagiune.

Startul excelent a probat acest lucru, Alex Filip si Bogdan Iancu instalandu-se pe prima pozitie a ierarhiei masinilor cu doua roti motrice. Si, in pofida prafului care a pus mari probleme tuturor competitorilor, dar si a faptului ca s-au confruntat cu probleme tehnice, cei doi abordau ultima proba a zilei intai cu un avans de aproape jumatate de minut fata de al doilea echipaj din ierarhia categoriei, oaspetii bulgari Slavov/Filipov.
Alternatorul masinii de concurs a refuzat sa mai incarce acumulatorul asa incat echipajul Filip/Iancu a fost obligat sa paraseasca prematur intrecerea.

„Totul a decurs conform planului pana pe proba a 10-a, pe care am abandonat din motive tehnice, chiar daca am avut parte de o intrecere presarata cu probleme care ne-au incetinit, precum ar fi rupea curelei de accesorii care ne-a lasat fara servo-directie. A fost greu de pilotat in aceste conditii, dar ma bucur ca pregatirea mea fizica si-a spus cuvantul si sunt incantat de faptul ca am reusit sa merg destul de repede prin praful care a dominat cursa si de care ne-am plans cu totii”, spune Alex Filip.

Alex. Filip si Bogdan Iancu au luat startul si a doua zi, gratie regulii Rally2 (super-rally). „Am luat aceasta decizie pentru a testa masina dupa ce i s-au inlocuit alternatorul si acumulatorul. Totul a functionat perfect, asa ca am putut face spectacol pe circuitul aradean, dar si pe singura proba speciala de macadam programata. Tin sa felicit echipajul bulgar Slavov/Filipov pentru evolutia lor la prima participare in Raliul Aradului si imi doresc sa ne reintalnim pe probele speciale. De asemenea, in coditiile rularii cu suspensie de asfalt, echipajul Raspopa/Grigoriu a reusit un parcurs de apreciat pana in momentul abandonului”, a precizat Alex Filip.

Ierarhia intrecerii nationale rezervata masinilor cu doua roti motrice ramane neschimbata in zona de varf in conditiile in care Sebastian Barbu, ocupantul locului al doilea, nu a luat startul, iar Adrian Raspopa a abandonat tot din motive tehnice. Urmeaza acum etapa a saptea, Raliul Moldovei, care va avea loc intre 13 – 14 septembrie in judetul Bacau.

Adaugati comentariu