Alfa Romeo este marca vedetă la Mille Miglia 2022

Alfa Romeo vedeta Mille Miglia autoexpert.ro

A început spectacolul Mille Miglia. La start s-au aliniat 50 de exemplare Alfa Romeo. În plus, Tonale însoțește caravana de modele istorice.

A început a 40-a ediție a repunerii în scenă a Mille Miglia. Este „cea mai frumoasă cursă din lume” potrivit lui Enzo Ferrari. Startul a fost dat pe 15 iunie la Brescia, unde va reveni pe 18 iunie. În acest timp, caravana străbate unele dintre cele mai fermecătoare locații din Italia. Jumătate cursă și jumătate aventură, anul acesta 1000 Miglia va include peste 400 de mașini neprețuite de epocă. Dintre acestea, 118 aparțin mărcilor Abarth, Alfa Romeo, Fiat și Lancia.

➡ Apasă aici pentru a urmări evenimentul live și reluări cu momentele cheie 💡

Ca de obicei, Alfa Romeo este vedeta evenimentului, cu 50 de vehicule la linia de start. Nicio altă marcă nu o egalează. Acestea includ trei modele din colecția privată a mărcii. Ele sunt expuse în mod obișnuit la Muzeul Alfa Romeo din Arese: 6C 1500 Super Sport din 1928, 1900 Sport Spider din 1954 și 1900 Super Sprint din 1956.

Trei echipaje ”cu sânge albastru”

Cele trei bijuterii ale colecției istorice sunt conduse de echipe excepționale. La bordul vehiculului învingător în 2019, 6C 1500 Super Sport, se află cuplul care a câștigat mai multe titluri (în sport, în viață și în cariera lor de pediatri), Giovanni Moceri și Valeria Dicembre. Modelul 1900 Super Sprint este pilotat de doi reprezentanți ai Alfa Romeo Manufacturing: Francesco Pirozzi, membru al atelierului de caroserie la uzina Giambattista Vico din Pomigliano și Cristina Posta, angajată a departamentului de asamblare la uzina din Cassino. În cele din urmă, Alessandro Alunni Bravi, Managing Director al Sauber Motorsport, însoțit de pilotul și comentatorul sportiv Vicki Piria, alcătuiesc echipa care concurează la bordul modelului 1900 Sport Spider.

Mille Miglia Alfa Romeo 2022 autoexpert.ro

Aceste trei opere de artă aparțin colecției private Heritage, departamentul Stellantis dedicat protecției și promovării patrimoniului istoric al mărcii Alfa Romeo. Alfa Romeo ia startul la cea de-a 40-a ediție a 1000 Miglia cu modelele și spiritul care au consacrat-o. Performanța și competiția au rămas o trăsături fundamentale ale ADN-ului său, de sportivitate nobilă, încă din 1910.

Caravana de vehicule istorice va fi însoțită de modelele actuale ale mărcii italiene. Printre ele se află, în premieră, SUV-ul compact Tonale.

via Alfa Romeo

Adaugati comentariu