Alfa Romeo Giulia GTA: informații și fotografii oficiale

Alfa Romeo a prezentat oficial cea mai performantă versiunea a sedanului Giulia. Noul model poartă indicativul tradițional GTA (Gran Turisimo Alleggerita).

Alfa Romeo a confirmat zvonurile recente și a lansat oficial versiunea performantă Giulia GTA. Aceasta este bazată pe actualul model Giulia Quadrifoglio și va fi disponibilă în două versiuni: GTA și GTAm.

În anul în care Alfa Romeo aniversează 110 ani, marca italiană revine la rădăcinile sportive prin lansarea a două versiuni sportive bazate pe modelul Giulia. Atât Giulia GTA, cât și Giulia GTAm folosesc motorul V6 biturbo de 2.9 litri, dar într-o versiune cu puterea mărită la 540 CP. Noul model este mai ușor cu 100 km față de Giulia QV, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 3.6 secunde.

Giulia GTA se remarcă prin elementele din fibră de carbon, spoilere profilate și aripi evazate. Partea aerodinamică a fost dezvoltată împreună cu Sauber Engineering și input din partea echipei de Formula 1 și include un splitter activ și un eleron nou. Giulia GTA folosește jante de 20 inch cu design nou, iar evacuările duble sunt amplasate în mijloculul spoilerului spate. Sistemul de evacuare a fost creat din titan de specialiștii de la Akrapovic.

Pentru Alfa Romeo GTAm (modificata), interiorul primește scaune scoică din fibră de carbon, este eliminată bancheta spate, iar cei doi ocupanți beneficiază de protecția unui roll-bar. Există suport pentru căști de protecție și centuri sport cu prindere în șase puncte marca Sabelt. Deși este practic un automobil pentru circuit, Giulia GTAm este omologată pentru circulație pentru drumurile publice.

Vor fi produse doar 500 exemplare ale modelului Alfa Romeo Giulia GTA și GTAm.

 

Adaugati comentariu