Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde – „prezentare sonoră”

Trebuie să recunoaștem că suntem intrigați: Alfa Romeo e o marcă legendară, atât de cunoscută încât într-o vreme se spune că nu ești un pasionat auto adevărat dacă nu ai avut măcar o dată un Alfa Romeo. 

Între timp, lucrurile au luat o întorsătură înspre mai rău, iar Alfa Romeo a dispărut aproape complet de pe piață timp de câțiva ani. Acum, marca încearcă o relansare cu noua Giulia, un sedan de clasă medie menit să concureze cu BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes-Benz Clasa C și… să spunem doar că ne-au captat atenția.

Dacă aspectul noii mașini – în versiunea de top Quadrifoglio – nu mai este de multă vreme un secret, acum avem ocazia să ascultăm la muncă noul motor V6 bi-turbo de 2,9 litri și 510 CP. Chiar dacă e departe de violența unui V8 de la Mercedes-AMG, sunetul este plăcut, „profesionist”, fără prea multe înfrumusețări artificiale.

Una peste alta, clipul este destul de bine ticluit cât să trezească în noi dorința de a conduce mașina și, dacă totul se va dovedi să fie loc locul lui, chiar și de a o cumpăra, de ce nu? De la cvasi-anonimatul mărcii din ultima vreme și până la felul extrem de non-german în care arată mașina, toate astea fac noua Giulia Quadrifoglio extrem de dezirabilă. Desigur, o direcție anostă și un comportament dinamic mediocru ar anula toate beneficiile aduse de imagine și de motor, însă deocamdată putem doar să sperăm că nu este cazul. Și să ne uităm de câteva ori la rând la clipul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=JBvbrPPUZzI

Adaugati comentariu