Alfa Romeo plănuiește un SUV electric pentru 2022

Alfa Romeo pregătește lansarea unui SUV full-electric de dimensiuni mici ce va fi lansat în 2022.

Gama de SUV-uri Alfa Romeo va fi compusă din trei modele. Pe lângă actualul model Stelvio și viitorul Tonale, va mai exista și un SUV mic cu propulsie electrică ce urmează a fi lansat în 2022, spune presa britanică.

Noul model electric Alfa Romeo va avea dimensiuni exterioare similare cu cele ale unui Audi Q2. SUV-ul electric italian va avea un rol crucial în creșterea vânzărilor pentru marca italiană.

FCA, compania de care aparține marca Alfa Romeo, a rămas în urmă la capitolul electrificare. Alfa Romeo nu are nici un model electrificat în gamă, urmând ca modelul Tonale să fie oferit în versiune plug-in hybrid începând de anul viitor.

Tonale va folosi platforma utilizată și de modelul Jeep Compass ce permite adoptarea unui sistem de propulsie plug-in hybrid.

Alfa Romeo Tonale planuri FCA-PSA 2020

Planurile Alfa Romeo se bazează doar pe modele SUV și sedanul Giulia, urmând ca hatchback-ul compact Giulietta să fie retras din fabricație spre finalul anului curent.

Alfa Romeo își propunea să vândă 400.000 de unități anual, dar în 2019 a reușit să vândă doar 55.000 de automobile în Europa, urmând ca cifrele pe plan global să fie anunțate ulterior.

Totul despre Alfa Romeo Tonale

Via Autocar

Adaugati comentariu