Alfa Romeo revine în Formula 1 după o pauză de peste 3 decenii

Alfa Romeo Formula 1

Este zi mare pentru alfiști! Alfa Romeo a semnat un contract multi-anual cu echipa de Formula 1 Sauber și revine în Marele Circ după o pauză de peste 30 de ani.

Astfel, echipa elvețiană se va numi Alfa Romeo Sauber F1 Team începând cu sezonul următor, iar monoposturile vor purta emblema Alfa Romeo și vor fi propulsate de motoare Ferrari 2018.

“Acest parteneriat cu Sauber F1 este un pas semnificativ în remodelarea brand-ului Alfa Romeo”, spune președintele Ferrari, Sergio Marchione, CEO la Fiat Chrysler Automobiles. “Ininerii și tehnicienii Alfa Romeo, care au demonstrat deja cât sunt de abili odată cu lansarea modelelor Giulia și Stelvio, vor avea acum șansa să se folosească de această experiență în cadrul echipei Sauber. În același timp, fanii Alfa Romeo vor avea din nou motive să sprijine un producător auto determinat să scrie un nou capitol în istoria sa unică și legendară în motorsport.”

Alfa Romeo domina campionatul mondial de Formula 1 în anii ’50. Acum aproape 70 de ani, brand-ul italian își adjudeca primele trei locuri într-o performanță istorică, la prima cursă care a avut loc pe circuitul de la Sivlerstone. Se întâmpla înainte ca scuderia lui Nino Farina și Juan Manual Fangio să devină prima, respectiv a doua campioană în Formula 1.

Italienii au fost apoi furnizori de propulsoare pentru diverse echipe între 1961 și 1979, participând apoi cu o echipă de uzină între 1979 și 1985.

Sauber nu au dezvăluit încă numele piloților din sezonul care debutează în martie cu Marele Premiu al Australiei, dar piloții juniori de la Ferrari, Charles Leclerc (încoronat campion în F2) și Antonio Giovinazzi, sunt în pole position pentru volanul monoposturilor Alfa.

Adaugati comentariu