La începutul acestei săptămâni, Porsche 911 GT2 RS a devenit cea mai rapidă mașină de stradă pe Nürburgring-Nordschleife, bucla de nord a celebrului circuit german. QV, versiunea de top a SUV-ului Alfa Romeo Stelvio, impune și el un record propriu.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a fost cel mai rapid SUV de producție pe circuitul german de 20,8 kilometri. Stelvio QV a parcurs cel mai rapid tur de circuit în 7 minute și 51,7 secunde, doborând recordul deținut anterior de Range Rover Sport SVR, care înregistrase un timp de 8 minute și 14 secunde.

Noul timp record a fost obținut de Alfa Romeo Stelvio QV cu pilotul italian Fabio Francia la volan, același care a reușit, de asemenea, să stabilească anterior un timp record pe Nurburgring cu Giulia QV.

Stelvio Quadrifoglio este versiunea de vârf a primului SUV din istoria Alfa Romeo. Aceasta este animată de un motor biturbo V6 de 2.9 litri creditat cu 510 CP și 600 Nm. Tracțiunea integrală e standard, Stelvio QV atingând pragul de 100 km / h în 4 secunde. Viteza maximă este de 284 km / h.