Preturi Alfa Romeo Stelvio: Cât costă primul SUV Alfa în România

Preturi Alfa Romeo Stelvio. Primul SUV din istoria mărcii italiene poate fi comandat și de clienții din România, în ediția specială de lansare First Edition, disponibilă de la 52.200 euro cu TVA.

Echiparea de serie include tracțiunea integrală Q4, farurile bi-xenon adaptive cu fază lungă automată, jantele din aliaj de 20 inch, ornamentele cromate speciale aplicate la nivelul ramelor geamurilor, tapițeria din piele de culoare neagră, decorul din lemn autentic, scaunele încălzite cu reglaje electrice pe opt direcții, sistemul audio Hi-Fi și pedalele din aluminiu. Tot standard este și sistemul Alfa Connect cu display TFT de 8.8 inchi și navigație 3D integrată, dezoltată în parteneriat cu MagnetiMarelli.

Cu o lungime de 4,68 metri, Alfa Romeo Stelvio First Edition este un SUV cu gene sportive, construit pe aceeași platformă (Giorgio) cu sedanul Giulia. Modelul entry-level de lansare este animat de un turbo de 2 litri, cu patru cilindri și 280 CP/400 Nm, alimentat cu benzină. Cu o masă la gol de 1.660 kg, Stelvio Veloce atinge o viteză maximă de 230 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde. Consumul mediu este estimat la 7,0 l/100 km.

Alfa Romeo Stelvio First Edition va fi oferit exclusiv cu transmisie automată cu opt trepte și tracțiune integrală. Sistemul 4×4 Alfa Romeo, intitulat Q4, transmite în condiții normale 100% din cuplu roților din spate, dar poate varia acest raport până la 50/50% față/spate, dacă puntea posterioară pierde aderența. Diferențialul spate include, de asemenea, funcția de torque vectoring între roțile posterioare.

alfa-stelvio-veloce (3)

Portbagajul cu volum de 525 litri concurează de la egal la egal cu cei mai bun performeri din segment și dispune de închidere și deschidere electrică ce poate fi setată pe 8 niveluri. Stelvio First Edition asigură un nivel înalt de confort la bord cu ajutorul climatizării automate bi-zonă și a unui sistem audio cu 10 difuzoare și subwoofer.

Alfa Romeo Stelvio First Edition dispune de numeroase sisteme sofisticate de siguranță, disponibile în standard. Printre funcțiile-cheie se numără asistentul de unghi mort (Blind Spot Monitoring, BSM, cu Rear Cross-Path Detection) și sistemul de frânare automată Forward Collision Warning (FCW) cu Autonomous Emergency Brake (AEB) și funcție de detecție a pietonilor. Sistemul emite o avertizare sonoră atunci când detectează o posibilă coliziune frontală și activează sistemul de frânare, în timp ce Lane Departure Warning (LDW) atenționează șoferul dacă vehicului iese de pe banda de rulare.

Clienții de First Edition pot scoate în evidență liniile atrăgătoare ale lui Stelvio cu ajutorul a cinci culori de caroserie care subliniază silueta aerodinamică a SUV-ului (Rosso Alfa – 571 euro, Grigio Stromboli – 1.178 euro, Blu Montecarlo – 1.178 euro, Nero Vulcano – 1.178 euro și Nuovo Bianco) și a trei culori pentru etriere: negru (standard), galben și roșu (446 euro fiecare).

alfa-stelvio-veloce (4)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top