Alfa Romeo Stradale 33/2, favorita publicului la Concursul Eleganței de la Villa d’Este

Alfa Romeo Villa d'Este 3 Concours d'Elegance

Alfa Romeo Stradale 33/2 a fost regină la Concursul Eleganței de la Villa d’Este. Exemplarul rarisim, construit la sfârșitul anilor ’60, a primit Cupa de Aur la evenimentul exclusivist care are loc anual pe malul Lacului Como din nordul Italiei. Un Ferrari 335 Sport a fost desemnat “Best in Show” in Italia.

Construit în 1968, Alfa Romeo Stradale 33/2 este o versiune îmblânzită a mașinii de curse 33/2, care debutase, cu un an înainte, în Cursa de 24 de ore de la Daytone și concurase la Targa Florio, câștigând competiția la clasa sa.

Alfa Romeo a realizat o ediție limitată de numai 18 unități certificate pentru drumurile publice. Stradale este recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase concepute vreodată de brand-ul din Biscione.

Alfa Romeo Villa d'Este 3 Concours d'Elegance

Mașina câștigătoare îi aparține colecționarului elvețian Albert Spiess, iar Cupa de Aur i-a fost acordată în premieră prin vot public. Automobilul, cu o înălțime de numai 99 de centimetri, este pus în mișcare de un motor V8 cu 230 de cai putere și zboară, cu eleganța-i tipică, de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde. Nicio altă mașină pentru drumurile publice nu accelera atât de rapid la acea vreme. Doar 700 de kilograme cântărește nobilul Stradale.

Un Ferrari 335 Sport din 1958, desenat de Sergio caglietti, a fost desemnat “Best in Show” la concursul de pe malul Lacului Como.

Ferrari 355 Sport Villa d'Este 3 Concours d'Elegance

Modelul argintiu este unul dintre cele mai exclusiviste care au existat vreodată. Doar patru astfel de mașini au fost construite, doar trei mai există astăzi. Un exemplar asemănător a fost vândut la licitație, în 2016, cu o sumă fabuloasă: 32,1 milioane de euro, devenind astfel una dintre cele mai scumpe mașini din lume!

335 Sport vine cu motor V8 de 4.0 litri, care dezvoltă 430 de cai putere. 300 km/h este viteza maximă atinsă de automobilul italian.

Adaugati comentariu