Alfa Romeo SUV: Stelvio sosește la timp?

Alfa Romeo Stelvio

Alfa își pregătește intrarea în segmentul SUV. Deși noua Alfa Giulia, primul model din noua eră a mărcii a fost ușor întârziat, se pare că SUV-ul este în grafic și îl vom vedea în toamnă la Paris. Alfa Romeo Stelvio este primul SUV din istoria mărcii italiene.

Planurile pentru un Alfa SUV datează de mai bine de trei ani însă de atunci s-au schimbat multe la nivel de platformă. Inițial, Sergio Marchionne favoriza o Alfa SUV construită pe platforma lui Jeep Cherokee însă planul a fost abandonat pentru că o astfel de Alfa nu avea ADN-ul traditional al mărcii, bazat în primul rând pe sportivitate și nu pe aptitudini off-road de vârf.

Ulterior, strategii de la Alfa au regândit complet planurile de viitor dezvoltând o platformă modulară destinată lui Giulia dar și noului SUV compact care se va plasa ca gabarit între BMW X1 și X3.

Singura implicare a celor de la Jeep este la nivelul expertizei în privința dezvoltării noului sistem de tracțiune integrală. Alfa SUV va avea un comportament total diferit de Jeep Cherokee, fiind un crossover de asfalt dinamic și sportiv și nu un cățărător pe terenuri grele.

Standard, transmisia va fi pe roțile din spate, optional fiind disponibilă tracțiunea integrală. Gama de motoare va cuprinde motoare cu 4 cilindri turbo diesel și pe benzină preluate de la Alfa Giulia. Ne așteptăm la puteri de 200, 250 și 280 CP la motorul turbo pe benzină de 2 litri și  la puteri de 150, 180 și 210 CP la turbodieselul de 2,2 litri. În discuție se află și V6 turbodiesel de 3 litri de la Maserati, produs de VM, care dezvoltă 250 sau 275 CP.

Planșa de bord va avea un layout minimal, inspirat de la Giulia în care nu există alte butoane decât cele de la blocul climatizării. Restul comenzilor sunt integrate complet într-un sistem multimedia de genul lui MMI de la Audi, în stânga controller-ului urmând să găsim selectorul pentru programele trenului de rulare.

În privința designului sunt informații că proiectoarele de ceață rotunde vor fi amplasate sub faruri la fel ca la Jeep Cherokee.

Deși Giulia, primul model pe noua platformă modulară a mărcii este ușor întârziat, sunt informații destul de sigure că primul SUV din istoria lui Alfa se va prezenta la Paris în toamna acestui an și ar putea disponibil la vânzare ori la finalul anului ori la începutul lui 2017.

Numele Stelvio este definitiv fiind inspirat de la pasul Stelvio din Alpii Estici dintre Stelvio și Bormio.

Foto: Quattroruote

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top