Alfa Romeo Tonale: informații și fotografii oficiale

Alfa Romeo Tonale este noul model SUV introdus în gama constructorului italian. Noul model se alătură actualului Stelvio și sedanului Giulia pentru a completa gama.

Așteptat încă de anul trecut, noul SUV Ala Romeo Tonale a debutat oficial astăzi după ca marca italiană l-a anunțat sub forma unui concept la Salonul Auto de la Geneva din 2019. Noul model face parte din strategia Alfa Romeo de a atinge 400.000 de unități vândute anual.

Lansarea era prevăzută inițial pentru toamna anului 2021, dar a fost amânată după ce noul CEO Alfa Romeo, Jean-Phillipe Imparato nu a fost satisfăcut de performanțele noului model. Alfa are așteptări mari de la noul său SUV, acesta având potențialul de a deveni cel mai bine vândut model din gamă. Platforma folosită este comună cu cea folosită de Jeep pentru modelul Renegade 4xe.

Alfa Romeo Tonale

Noul model este asamblat la uzina Grupului Stellantis de la Pomiliagno d’Arco, în Italia. Este primul model Alfa Romeo care propune soluții electrificate pentru trenul de rulare. Versiunea de top este un plug-in hybrid Q4 cu tracțiune integrală cu o autonomie anunțată de 80 kilometri în mod electric. Puterea totală a sistemului hibrid este de 275 CP.

Sistemul este format din motorul turbo de 1.3 litri MultiAir pe benzină alături de un motor electric amplasat pe puntea spate. Pentru alimentarea motorului electric este folosită o baterie de 15.5 kWh. Cu ajutorul puterii combinate de 275 CP, Tonale Q4 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.2 secunde. Bateria poate fi încărcată în 2.5 ore folosind chargerul de 7.4 kW.

Gama Tonale mai conține și noul motor Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 1.5 litri și 160 CP. Sistemul folosește un sistem mild hybrid 48V cu ajutorul unui motor electric de 15 kW și 55 Nm amplasat în cutia de viteze TCT cu șapte trepte și două ambreiaje. Motorul electric poate fi folosit în deplasările la viteză mică și manevrele de parcare.

Versiunea de bază utilizează motorul cu 4 cilindri de 1.5 litri și 130 CP cu aceeași tehnologie mild hibrid la 48 V.

Având 4.53m lungime, 1.84m lățime și 1.6 m înălțime, Alfa Romeo Tonale are dimensiuni similare cu un Audi Q3 sau un Volvo XC40.

La interior regăsim stilul specific mărcii Alfa Romeo, dar upgradat cu ecrane două ecrane digitale de 12.3, respectiv 10.25 inch. Sistemul permite compatibilitate pentru Apple CarPlay și Android Auto. Tonale este primul automobil care vine însoțit de un NFT, un certificat digital unic bazat pe tehnologia blockchain. Sistemul multimedia are încorporat asistentul vocal Amazon Alexa.

La nivel de echipare, vor fi disponibile două nivele numite Super și Ti. Nivelul de echipare Super poate fi personalizat cu pachetul Sprint ce include o serie de echipări suplimentare. Pentru un look sportiv, echiparea Tonale Ti poate fi completată cu pachetul Veloce.

Modelul Alfa Romeo Tonale va fi disponibil începând cu vara anului 2022.

Via Alfa Romeo

Adaugati comentariu