Alfa Romeo Tonale intră în flota Carabinieri

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Alfa Romeo continuă parteneriatul cu forțele de ordine Carabinieri din Italia. După ce modelul Giulia a intrat în flota Carabinieri în 2021, acum este rândul modelului Tonale.

Carabinerii au ales modelul Alfa Romeo Tonale ca parte din flota de automobile folosite de către echivalentul Jandarmeriei în Italia. 400 de exemplar ale modelului Tonale vor fi livrate către forțele de ordine, modelele având o serie de elemente specifice.

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Alfa Romeo Tonale pentru Carabinieri

Modelul ales este Tonale 1.5 Hybrid în versiunea de 160 CP cu transmisie automată TCT cu șapte trepte. Toate exemplarele vor fi echipate cu o serie de dotări speciale: protecție anti-glonț parțială, sistem de comunicație radio, celulă pentru transportul prizonierilor, sirenă și girofaruri LED albastre. Interiorul a fost modificat pentru a oferi confort maxim ofițerilor și pentru a putea acomoda echipamentul specific al acestora: veste anti-glonț, arme, etc.

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Este pentru prima dată când un model SUV de segment C face parte din flota de patrulare Carabineri.

Parteneriatul dintre Alfa Romeo și carabinieri este unul istoric, care a început după cel de-al Doilea Război Mondial; primul model Alfa Romeo al forțelor a fost 1900 M “Matta” în 1951. Un an mai târziu, sedanul 1900 a devenit primul “Gazzella”, care înseamnă intervenție de urgență în limbajul carabinierilor. Urmașul său direct a fost Giulia 1960, folosită între 1963 și 1968. De atunci, legătura dintre carabinieri și Alfa Romeo a continuat de-a lungul anilor, cu Alfetta, 90, 75, 155, 156 și 159 și până la Giulia Quadrifoglio.

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Multe dintre aceste mașini sunt acum expuse la Muzeul Alfa Romeo din Arese, în secțiunea “Alfa Romeo în uniformă”, concepută împreună cu carabinierii. Această zonă a fost inaugurată pe 24 iunie 2020, pentru a sărbători cea de-a 110-a aniversare a mărcii italiene.

Via Alfa Romeo

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top