Alianță Daimler – Stellantis pentru producția de baterii

Grupul Daimler a anunțat că va prelua o participație de 33% din producătorul de baterii ACC fondat de Stellantis și TotalEnergies.
CATL battery_cell_EV Apple baterii Daimler

Odată cu preluarea pachetului de 33% dintre acțiunile Automotive Cells Company (ACC) de către Daimler, producătorul de baterii pentru mașini electrice va fi deținut în parți egale de cele trei companii.

Conform lui Ola Kaellenius, CEO al grupului Daimler, scopul parteneriatului este de a dezvolta celule și module de baterii precum și „să contribuie menținerea Europei în centrul industriei auto, chiar și într-o eră electrică”.

Celulele de baterii produse de ACC vor fi reciclabile în proporție de 95%, contribuin astfel la atingerea obiectivului Daimler de a avea un lanț de aprovizionare neutru în privința emisiilor de CO2 până în 2039.

Oficialii Daimler consideră că primele baterii ACC vor ajunge pe modele Mercedes-Benz la mijlocul acestui deceniu.

Ca parte a tranzacției, grupul german va investi anul viitor în proiect „câteva sute de milioane de euro”, investiția totală a Daimler rămânând sub 1 miliard de euro.

Compania ACC, care a primit o și finanațare 1,3 miliarde de euro de la guvernele francez și german, va atinge o capacitate de producție de 120 GWh până la sfârșitul acestui deceniu.

Prima uzină de baterii ACC va începe producția la Douvrin, în nordul Franței, în 2023. Ulterior, o altă uzină amplasată în Germania, la Kaiserslautern, va demara prodcuția în 2025.

Adaugati comentariu