Alianța Renault-Nissan promite 10 masini autonome

Renault-Nissan mizează totul pe cartea automobilelor inteligente, nu mai puțin de zece masini autonome produse sub cele două branduri ale Alianței urmând să fie lansate până în 2020.

Noua gamă de mașini 100% autonome va fi disponibilă la nivel global, inclusiv pe piețele din Europa, Statele Unite, Japonia și China. Și asta nu e tot. Viitoarele modele inteligente nu vor fi dedicate exclusiv clienților cu buzunare largi.

Renault-Nissan promite implementarea funcțiilor de conducere autonomă pe o paletă cât mai diversă de modele, din clase diferite. Dezideratul Alianței este ca tehnologiile de ultimă oră să fie puse la dispoziția publicului la prețuri accesibile.

Un alt capitol vizat de cele două mărci înrudite este cel al conectivității la bord. Conform strategiei pentru următorii patru ani, Renault-Nissan va dezvolta și va îmbunătăți spectrul de aplicații ce permit accesul pasagerilor la rețelele sociale, precum și latura de entertainment a sistemelor multimedia montate pe modelele sale.

Șeful Alianței, Carlos Ghosn, anunță un țel nobil pentru compania pe care o conduce și mașinile produse sub siglele Nissan și Renault: „zero emisii, zero accidente fatale.” Iar cel mai bun exemplu în acest sens este sistemul Single-Lane Control de conducere semi-autonomă. Acesta va funcționa în regim de autostradă și va păstra banda de rulare și distanța față de mașina din față.

Din 2018, sistemul va fi îmbunătățit și va putea suplini intervenția șoferul inclusiv în manevrele de depășire sau de schimbare a benzii. Pasul final către mașinile complet autonome va fi făcut doi ani mai târziu, atunci când modele Renault și Nissan vor putea rula 100% independent.

Adaugati comentariu