Am participat la Porsche Roadshow ediția 2012!

De obicei, combustibilul favorit pentru ziua de luni este cofeina. Dacă ești suficient de norocos poți să îl înlocuiești cu un Porsche 911, benzină de 100 și adrenalină.

În ultimii ani Porsche România a introdus în calendarul anual de evenimente așa numitul Porsche Roadshow, un tur de forță prin România cu ocazia căruia clienții pot experimenta cele mai noi modele ale producătorului din Stuttgart. Pe lângă mașinile, aduse expres din Germania pentru acest eveniment, sunt prezenți și specialiști Porsche, oameni cu experiență deosebită capabili să ofere informații pe care nu le vei găsi în nici o mapă de prezentare.

Înainte însă ca acest Roadshow să debuteze oficial am fost invitați să degustăm în premieră acest eveniment. Vedeta incontestabilă a fost fără doar și poate noua generație Boxter, prezentă în declinarea S. Cu toate că nu am avut ocazia să o conducem, plimbarea pe circuitul AMCKart în dreapta unui pilot oficial de teste Porsche a fost relevantă cu privire la viitorul acestui model: nemții au reinventat micuțul roadster, iar noua generație are de partea sa pe lângă design și accesibilitate și o latură sportivă foarte cultivată.

Pe lângă preview-ul noului Boxter am avut ocazia să conducem diferite configurații ale modelul 911 Carrera S, atât pe autostrada soarelului cât și pe circuitul AMCKart, ghidați cu atenție de campionul național de raliuri Vali Porcișteanu. În timp ce mă străduiam din răsputeri să rămân în plasa lui Vali am descoperit diferența dintre un 911 standard, unul cu pachetul Sport Chrono și unul cu pachetul Sport Chrono și frânele opționale carbon ceramice. Cu toate că puțini clienți vor avea ocazia să descopere aceste diferențe în viața de zi cu zi, ele există și justifică din plin investiția suplimentară.

În condițiile în care prețul pentru un Porsche 911 Carrera S pornește de la 112.487 euro, iar majoritatea clientilor configureaza masini ce sar usor de 135.000 euro ar fi pacat sa ratezi dotari ca Pachetul Sport Chrono. Nu a fost gândit să îți scurteze drumul între casă și muncă, dar, într-o zi perfectă cu asflat uscat și aer tare de munte, pune în valoare exact atuurile care au făcut din 911 cea mai reușită mașină sport din toate timpurile. Dacă nu mă crezi, Porsche Roadshow eeti dispus să îți demonstreze.

Adaugati comentariu