Am vizitat Muzeul Automobilului din Torino

AutoExpert, cutreierând prin lume, a descoperit o destinație care merită adăugată pe lista călătoriilor din nordul Italiei.

În comparație cu alte orașe din Italia, Torino are un potențial turistic ceva mai limitat, dar pentru un pasionat de automobile devine o escală obligatorie. Regiunea Piemonte a reprezentat întotdeauna leagănul industriei auto din peninsulă, activitatea constructorului FIAT fiind motorul dezvoltării întregii regiuni.

După mai bine de un secol de la apariția automobilului în viața de zi cu zi a omului, privind în urmă observăm o istorie pe cât de încărcată, pe atât de fascinantă a acestuia. La aceeași concluzie au ajuns încă din anul 1932 și cei care au pus bazele Muzeului Automobilului din Torino (Museo Dell’Automobile di Torino). Este vorba de Cesare Goria Gatti (unul dintre fondatorii FIAT și președinte al Automobile Club Torino) și de Roberto Biscaretti di Ruffia. Cei doi au inițiat o colecție de automobile care au marcat industria, dezvoltarea ei ulterioară conducând către crearea unui muzeu veritabil, una dintre primele instituții de acest fel din lume.

După aproape opt decenii de existență, muzeul se bucură de o notorietate binemeritată și de o colecție impresionantă de exponate proprii, sau care aparțin unor colecții particulare exclusiviste. Redeschis în 2011 după patru ani de restructurări masive, muzeul propune, la un tarif de aproximativ 8 Euro, o călătorie cronologică prin viața automobilului, marcând momente cheie, de la nașterea sa ca o necesitate a dezvoltării societății, până la transformarea într-un adevărat cult, în zilele noastre.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top