Advertisement

Amenzile pentru neplata parcării, trimise „automat” de PMB

Mașini PMB verificare parcare parcări

Șoferii care parchează pe locurile amenajate de Primăria Municipiului București fără a plăti vor primi automat amendă prin noul sistem implementat de PMB, susține Nicorel Nicorescu, consilier al instituției.

„Începând din acest weekend cei care nu plătesc parcarea primesc automat amendă cu ajutorul radarelor mobile”, scrie Nicorel Nicorescu înainte de a explica și că „măsura se referă la cele peste 13.000 locuri marcate cu albastru de primăria generală. Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru”.

Conform consilierului, noul sistem funcționează cu ajutorul unor camere video de ultimă generație care verifică „în mai puțin de o secundă” numărul de înmatriculare și plata locului de parcare. Dacă mașina este parcată „gratis” (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci șoferul în cauză primește pe loc amenda”.

Grație sistemului, contestarea amenzilor pentru parcare va fi greu de susținut în instanță pentru că „amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora”.

Mai mult chiar, se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă autovehiculul respectiv este surprins pe o durată mai lungă fără a fi achitat tariful de parcare.

Nicorel Nicorescu susține că „se pot verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră”.

În ianuarie 2023, compania Parking a PMB a primit în dotare mașini Volkswagen e-Up! dotate cu camere foto – video digitale care sunt conectate la sistemul de plată și pot verifica rapid dacă a fost achitată taxa stabilită pentru zona respectivă.

Plata contravalorii serviciului de parcare în parcajele de pe raza Bucureștiului poate fi realizată fie prin plata în numerar către personalul autorizat, fie cu cardul bancar prin intermediul aplicațiilor pentru telefonul mobil Parking București, AmParcat.ro sau qport.app, fie prin prin SMS la numărul 7458. De asemenea, pot fi cumpărate abonamente. Tariful pentru o oră de staționare în parcările PMB este de 5 lei. Amenda este de 200 de lei.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top