Amenzile rutiere revin la valorile din 2019. Punctul de amendă, plafonat la 145 lei

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 114/2018, prin care punctul de amendă a fost plafonat la valoarea de 145 de lei.
punctul de amendă

Decizia Guvernului a fost adoptată în contextul în care proiectul pe care şi-a asumat răspunderea şi care conţinea prevederea referiotare la plafonarea punctului de amendă, a fost atacat de PSD la CCR.

„Va trebui să rezolvăm o problemă care este creată de atacul la CCR al PSD împotriva Legii de corectare a ordonanţei 114. Suntem pregătiţi. După cum ştiţi o serie de măsuri de reformă, o serie de măsuri pe care le considerăm necesare, cum ar fi îngheţarea salariilor demnitarilor, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, adică amânarea cu un an de zile. (…)De asemenea, încetarea detaşărilor în instituţiilor publice din afara instituţiilor publice sau plafonarea punctului de amendă care este legat de salariul minim şi alte măsuri nu pot intra în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR legea de corectare a OUG 114. (…) Ca atare este vitală adoptarea acestor prevederi sub dformă de ordonanţă de urgenţă”, a spus premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

De la 1 ianuarie 2020, ca urmare a creşterii salariului minim, punctul de amendă s-a majorat, cu 54%, de la 145 de lei la 223 de lei, fapt care a atras automat niveluri ridicate pentru amenzile rutiere.

Prin Ordonanţa adoptată luni seara, Guvernul a menţinut nivelul amenzilor rutiere la valorile din anii trecuţi.

 

Citiţi articolul integral pe www.floteauto.ro

Adaugati comentariu