Americanii nu mai au răbdare: NASCAR se reia pe 17 mai în condiții speciale

NASCAR 2020

Americanii nu mai au răbdare: NASCAR se reia pe 17 mai în condiții speciale. NASCAR nu este neapărat în sfera nostră de interes, dar măsurile la care se gândesc organizatorii sunt inedite și ar putea fi adoptate și de alte sporturi cu motor.

Foto:arhiva

Americanii nu mai au răbdare: NASCAR se reia pe 17 mai în condiții speciale

Majoritatea evenimentelor sportive din întreaga lume au fost anulate ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19), ceea ce a inclus și NASCAR, care nu a mai avut nicio cursă din 8 martie.

NASCAR 2020
NASCAR 2020 – 36 de echipe la startul sezonului

Situația s-ar putea schimba însă în următoarele două săptămâni, NASCAR încercând să reia competișiile pe 17 mai.

Conform mai multor surse din cadrul echipelor, citate de canalele de media din SUA, NASCAR a avansat mai multe planuri pentru reluarea competiției.

La finalul acestei săptămâni organizatorii au venit déjà și cu un calendar provizoriu. Acesta prevede reluarea competiției pe 17 mai, cu etapa de 400 de mile de la Darlington Raceway din South Carolina, dar fără public.

Darlington Raceway a fost aleasă ca locație din motive strategice. Restrictțiile, ca urmare a pandemiei sunt mai puțin stringente în Carolina de Sud decât în statele limitrofe, iar mai mulți oficiali guvernamentali din regiune sprijină plaurile NASCAR.

De la 1 mai echipele reîncep pregătirile, dar cu respectarea măsurilor de distanțare

Un alt motiv pentru alegerea acestei locații a fost că NASCAR urmărește optimizarea distanțelor parcurse de către echipe. Cele mai multe dintre evenimentele programate acum – inclusiv Drlington – fiind aproximativ la aceeași distanță  de Mooresviller, Crolina De Nord – zona unde își au sediul cele mai multe dintre echipe.

NASCAR 2020
NASCAR 2020 – echipele ar putea funcționa cu un număr redus de persoane, zece, la primele curse

Pe baza informațiilor adunate până în prezent, NASCAR plănuiește să reia cursele cu etape duble la Darlington, Charlotte, calendarul fiind următorul:

17 mai – Darlington – 400 mile

20 mai  – Darlington – 310 mile

24 mai – Charlotte – 310 mile

27 mai – Charlotte – 600 mile

30 mai – Martinsville

3 iunie – Bristol

7 iunie – Atlanta

14 iunie – Miami

Mai multe noutăți

Observăm însă câteva lucruri. În primul rând, unele date sunt de la mijlocul săptămânii. NAscar plănuiește alergarea unor curse miercuri, în aceeași locație ca și în weekend.

Un alt detaliu, primele patru curse au lungimea stabilită, ceea ce sugerează că există un plan detaliat pentru acestea.

A doua parte a calendarului se pare că este încă în faza de programare, fiind probabil în discuție regulile de izolare și de călătorie din statele respective.

Pe de altă parte un calendar atât de strâns indică că unele curse s-ar putea desfășura într-o singură zi, în loc de două sau trei, incluzând aici sesiuni de antrenamente și calificări reduse sau chiar anulate.

Cursele desfășurate una după cealaltă în aceeași locație ar permite de asemenea echipelor, să încarce toate mașinile și echipamentele odată, pentru ambele curse, ceea ce ar reduce mult timpii de deplasare.

Un plan exact după care se vor desfășura aceste curse efectiv, nu a fost încă prezentat, dar cel mai probabil etapele vor include o singură sesiune de antrenament poate chiar cuplată cu cea de calificări, după care mașinile vor intra la verificsarea tehnică și apoi la start. Echipele nu vor putea astfel să mai lucreze la ele înainte de cursă.

NASCAR 2020

Americanii nu mai au răbdare: NASCAR se reia pe 17 mai în condiții speciale

Se vor lua de asemenea măsuri de distanțare socială și diverse precauții în timpul testelor. Nu este clar încă cum va organiza NASCAR aceste lucruri.

Cu siguranță, personalul echipelor va fi limitat, unele surse afirmînd că pentru fiecare echipă vor fi permise 10 persoane.

Dar în NASCAR aleargă 36 de echipe, astfel și cu 10 persoane per echipă, tot înseamnă că vor fi 360 de persoane, fără a mai lua în calcul oficialii NASCAR, arbitrii și securitatea de pe traseu, ceea ce va crește considerabil numărul celor prezenți.

Citește și:

Kevin Harvick vs. Kyle Busch – primii doi favoriți Nascar Cup Series 2020

Top 10 cele mai tari femei din toate timpurile

 

 

Adaugati comentariu