An fabulos pentru Rolls-Royce

Celebra companie britanică Rolls-Royce, a încheiat anul 2010 cu un record de vânzări, comercializând un total de 2.711 vehicule, în creștere cu 171 % față de 2009.

Rolls-Royce Motor Cars a dat publicității cifele comerciale ale anului recent încheiat. Cu un total de 2.711 vehicule comercializate, compania a înregistrat o creștere cu 171 % a vânzărilor comparativ cu anul 2009 (1.002 unități) și o dublare a vânzărilor din cel mai bun an de până acum, 2008, când s-au vândut 1.212 mașini.

Creșteri masive ale vânzărilor s-au înregistrat pe toate piețele unde este prezentă marca, dar mai ales în Asia-Pacific, Statele Unite ale Americii și Orientul Mijlociu. Țara care conduce topul vânzărilor Roll-Royce rămâne SUA, urmată de către China și de Regatul Unit al Marii Britanii. Creșteri masive ale vânzărilor s-au înregistrat și în India, Korea și Japonia.

“Vânzările record din 2010 sunt rezultatul unui efort de echipă și vin să încununeze munca depusă de angajații noștri de la Goodwood și din alte locații Rolls-Royce”, a declarat Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer. 

Cererile pentru ultimul produs al companiei – modelul Ghost, au fost foarte mari, Rolls-Royce primind multe laude pentru acesta, din partea clienților, a fanilor mărcii și a reprezentanților media. În jur de 80% dintre clienții de Ghost n-au mai deținut în prealabil un Rolls-Royce, altă dovadă a succesului imens repurtat de noua creație.

În paralel, modelul Phantom s-a comercializat și el foarte bine, în special versiunile sale cu patru portiere (Phantom și Phantom Extended Wheelbase, dar nici Drophead Coupe sau Phantome Coupe nu s-au lasat mai prejos, în special datorită posibilităților nenumărate de personalizare existente.

100 de ani de Spirit of Ecstasy
Alt eveniment important pentru brandul britanic, este aniversare a 100 de ani de Spirit of Ecstasy. Cunoscut și ca “Doamna Zburătoare”, simbolul Rolls-Royce își serbează centenarul; celebra statuetă și-a făcut debutul pe capota modelelor din Goodwood în anul 1911.

Pentru a marca aniversarea, toate modelele ce vor fi produse în 2011 vor avea gravat la baza statuetei inscripția: “Spirit of Ecstasy Centenary – 2011” (Centenarl Spirit of Ecstasy 2011). Alte evenimente sunt programate de asemenea pentru a marca aniversarea. De exemplu data de 6 februarie, care coincide cu debutul oficial al simbolului Spirit of Ecstasy, va fi marcată printr-o paradă a modelelor de referință RR, prin centrul Londrei.

Sursa: Rolls-Royce

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top