Anchetă la Tesla! Model S ia foc din senin într-un garaj

Tesla Model S incendiu

O limuzină Tesla Model S s-a aprins din senin într-un garaj subteran din Shanghai, China. Caroseria mașinii electrice a ars complet. Surprinzător însă, cabina vehiculului nu a fost afectată de foc.

Se întâmplă cu telefoanele mobile, cu tabletele, de ce nu și cu mașinile echipate cu baterii litiu-ion, care sunt foarte volatile? Constructorii își iau măsuri de precauție pentru a preveni incendiul în cazul distrugerii celulelor litiu-ion: montează un sistem de răcire cu lichid și implementează o monitorizare permanentă a pachetului de baterii. Sistemele nu au funcționat însă, în cazul acestei limuzine Tesla.

Ce înseamnă denumirile modelelor Tesla împreună? Nu te-ai fi gândit niciodată la asta!

Camerele video din parcarea subterană au surrpins degajări de fum ieșind de sub vehicul, cu câteva secunde înainte de izbucnirea incendiului. Pe lângă flăcări, și gazele toxice degajate de acumulatori au fost extrem de periculoase în spațiul închis din subteran.

Flăcările au provocat pagube serioase la o limuzină Audi aflată în imediata apropiere. Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

Citește continuarea și vezi imaginile pe www.missauto.ro!

Adaugati comentariu