Andretti Motorsport își unește forțele cu General Motors pentru a intra în Formula 1

Andretti Cadillac Formula 1

Compania Andretti Global condusă de pilotul american Michael Andretti s-a aliat cu General Motors și candidează pentru intrarea unei noi echipe în Formula 1 sub brandul Cadillac.

Michael Andretti face parte din celebra familie Andretti. Tatăl său, Mario Andretti a concurat și câștigat curse în Formula 1, devenind campion în sezonul 1978, Michael a fost și el prezent în F1 cu McLaren în sezonul 1993, iar ambii au avut cariere impresionate în IndyCar și alte forme de motorsport din Statele Unite ale Americii. Michael Andretti și-a anunțat intenția de intra în Formula 1 încă din 2021, dar acum candidatura sa este oficială.

Cadillac în Formula 1?

Formula 1 are un interes mărit pentru continentul nord american, cu trei curse disputate începând din acest sezon: Austin, Miami și Las Vegas.

Noua echipă va fi numită Andretti Cadillac și, dacă va ajunge în Formula 1, ar fi pentru prima dată când General Motors a concurat la acest nivel. Noua echipa va fi bazată în SUA, dar cu o bază operațională și în Marea Britanie. Comunicatul nu indică, însă, data la care noua echipă va deveni operațională.

GM este implicat în cursele de anduranță nord-americane cu brandul Cadillac, iar în acest sezon se va alătura clasei V-LMDh în campionatul FIA World Endurance Championship (WEC).

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top