Anduranță Renault Megane Sport Tourer – Ep. 4

Pentru a aprecia Megane Sport Tourer la adevărata lui valoare (a se citi “capacitate”) este necesar să te relochezi.

  • Versatilitatea interiorului
  • pachetul drumuri grele si-a facut treaba iarna asta
  • Au crescut taxele pentru motoarele de 1.9 l
  • comanda vocala functioneaza greoi

Ca să foloseşti Megane ST la capacitate maximă trebuie, fie să pleci în concediu cu tot arsenalul la bord – inclusiv bonă, fie să te muţi/relochezi. Luna aceasta a fost dedicată mutatului, iar Megane ST a contribuit substanţial la asigurarea confortului acestei activităţi. 

Recunosc că, după cele 7 luni petrecute alături de Megane ST, este pentru prima dată când rabatez bancheta şi îmi pun întrebări privind modalităţile de a transporta obiecte voluminoase care depăşesc chiar şi 2 m lungime. 

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost uşurinţa cu care bancheta poate fi pliată, suprafaţa rezultată fiind numai bună pentru a campa, la nevoie, peste noapte. Da, atunci când unităţile hoteliere nu mai au locuri disponibile, ai nevoie doar de o saltea pneumatică şi Megane ST devine o soluţie mai mult decât avantajoasă/confortabilă. Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat, dar nu se ştie niciodată! 

Revenind la posibilităţile de transport, pentru a exploata ST-ul la maximum, este nevoie de multe drumuri între apartament şi maşină şi un gram de răbdare pentru a le aranja astfel încât să foloseşti optim spaţiul disponibil. Pragul de încărcare coborât îl apreciezi abia atunci când ai de încărcat obiecte cu o greutate peste medie, iar pentru a plia bancheta, implicit şi şezutul, este necesar să scoţi tetierele aferente locurilor din spate. În această situaţie, Megane ST poate acomoda fără nicio problemă o bicicletă sau un frigider. 

Cât priveşte planurile viitoare, luna noiembrie este perioada în care operăm revizia de 15.000 de km şi înlocuim anvelopele de vară cu cele de iarnă. În rest, octombrie a mai pus pe bord încă 1.400 km rulaţi numai în Bucureşti, în timp ce consumul mediu de carburant a atins valoarea de 7,6 l/100km.

Date tehnice: Renault
Megane Sport Tourer
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.9 dCi
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1357/1830
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4559/1879/1507
Ampatament 2700
Volum portbagaj [l] 254 (1600)
Motor si transmisie
Tip motor 1.9 dCi
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 1870
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 96(130)/3750
Cuplu max. [Nm/rpm] 300/1750
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 205
0-100 km/h [s] 9.8
Consum urban/extra/mixt 6.2/4.4/5.1
Emisii CO2 [g/km] 134

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top