Anduranță Renault Megane ST: Ultimul episod

Renault Megane ST ne-a fost alături şapte luni și 12.000 de km. Cu ce impresii am rămas după această perioadă?

  • Spatiu interior foarte generos
  • tinuta de drum confortabila
  • Mici probleme de ergonomie
  • depreciere destul de mare pe termen lung

Parcă ieri intram timid în sediul Renault România pentru a prelua modelul care urma să ne fie alături şapte luni – Megane ST, 1.9 dCi de 130 CP şi nivel de echipare Privilege. Emoţiile erau mari, planurile pe măsură: mulţi km atât în oraş, cât şi prin ţări străine, o singură vedetă – Megane ST. 

Timpul a trecut şi ne aducem aminte cu plăcere momentele frumoase petrecute împreună. Rememorând primele două luni, Megane ST nu a prea ieşit din Bucureşti, totuşi a afişat un consum de numai 7,8 l/100km într-un trafic care nu poate fi catalogat drept etalon pentru efectuarea unui test de consum. 

Megane a ţinut cu firma şi în perioada concediilor (iunie-iulie), consumul urban scăzând până la valoarea de 6,2 l /100km. După chinul din Bucureşti a venit şi răsplata, un drum până în Grecia care a pus în evidenţă confortul oferit unei familii formate din doi adulţi, doi copii şi … un munte de bagaje. 

A mai trecut doar o lună şi în august Megane ST rula fin pe Coasta Dalmată în drum spre Dubrovnik, ocazie cu care cei doi pasageri au apreciat la maximum trapa panoramică şi sistemul de navigaţie care s-a descurcat de minune. Ultimele două luni, din nou în Bucureşti, au însemnat mutarea în casă nouă, când am rabatat pentru prima dată bancheta şi am descoperit că pot fi transportate obiecte pentru care, datorită dimensiunilor, ai avea nevoie de girofar şi semne cu gabarit depăşit. 

Totodată, în urma unei analize de piaţă, am concluzionat că modelul ST este cel mai bine vândut break din clasa compactă, fiind în acelaşi timp şi cel mai bine promovat. La sfârşit, noi nu facem decât să susţinem aceste date şi să recomandăm Megane ST ca fiind cel mai bun model din segment şi  … DA, o vrem!

Date tehnice: Renault
Megane Sport Tourer
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.9 dCi
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1357/1830
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4559/1879/1507
Ampatament 2700
Volum portbagaj [l] 524 (1600)
Motor si transmisie
Tip motor 1.9 dCi
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 1870
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 96(130)/3750
Cuplu max. [Nm/rpm] 300/1750
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 205
0-100 km/h [s] 9.8
Consum urban/extra/mixt 6.2/4.4/5.1
Emisii CO2 [g/km] 134

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top