ANIS introduce examene pentru certificarea de tester software în industria auto

ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, introduce cinci noi examene pentru specialiștii care au deja noțiuni fundamentale de testare software, dar care doresc să obțină certificări ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) avansate, recunoscute în mai multe domenii de viitor.

Noile examene propuse de ANIS permit participanților să obțină certificarea de tester în Automotive Software, dar și pentru Performance Testing, Mobile Application Testing, Usability Testing și Model Based Tester.

“Cursurile ISTQB oferă în primul rând baza teoretică necesară testării eficiente a produselor software. După obținerea certificării Foundation, cursanții au posibilitatea de a pune în practică tot ce au învățat în roluri de tester software în numeroase companii din industria IT. Suntem bucuroși să oferim acum celor care sunt deja la acest nivel posibilitatea de a obține o acreditare avansată, recunoscută la nivel internațional în domenii unde cererea pentru experți software este foarte mare, precum industria auto”, explică Gabriela Mechea, director executiv ANIS.

Regulile de examinare sunt standardizate în toate țările unde aceste examene sunt recunoscute. Examenul are loc online, durează 60 de minute și poate fi dat oricând, 24/7, oferind maximum de flexibilitate participanților.

Examenul ISTQB Automotive Software Testing se adresează oricui este implicat în zona de software testing și vrea să profite de oportunitățile oferite de industria auto, inclusiv celor care ocupă deja poziții de testeri, analiști de testare, ingineri de testare, consultanți de testare, manageri de testare, release testers și dezvoltatori de software. Poate fi, de asemenea, util și pentru persoane cu roluri de project manager, quality manager, software development manager, system analyst, manager IT sau consultant de management, doritoare să avanseze în carieră într-un rol din industria auto.

Certificarea Performance Testing este utilă celor care doresc să obțină mai multe cunoștințe despre performance testing, dar și celor care vor să înceapă o carieră în acest domeniu. De asemenea, calificarea se adresează și celor care au făcut deja primii pași pe această cale, dar care doresc să aprofundeze subiectul.

Certificarea Mobile Application Testing se adresează celor care lucrează cu tehnologii mobile, dar și profesioniștilor care doresc să înceapă implementarea unor proiecte în această zonă.

Certificarea Usability Testing este utilă persoanelor care lucrează în software testing și care vor să înmagazineze cunoștințe sporite despre usability testing, dar și celor care doresc să urmeze o carieră de specialist în acest domeniu.

Nu în ultimul rând, certificarea Model-Based Tester este recomandată testerilor, analiștilor de testare, managerilor de testare, dezvoltatorilor de software sau de sisteme și arhitecților IT. Managerii de proiect, managerii de calitate, sau managerii de produs pot beneficia, de asemenea, de această certificare.

Pentru oricare dintre cele 5 noi certificări este necesar ca aplicantul să dețină un certificat de nivelul Certified Tester Foundation. Rezultatul admins/ respins este oferit pe loc, iar o explicație detaliată a scorului obținut este furnizată în cel mult 24 de ore, via email.

Numărul persoanelor care au obținut certificări ISTQB cu ajutorul ANIS crește de la an la an. Până în prezent, mai bine de 9.000 de candidați au susținut și trecut cu brio cel puțin unul dintre examenele disponibile.

”Ne bucură să observăm interesul ridicat pentru obținerea de certificări ISTQB din partea profesioniștilor care activează pe piața locală. De când am lansat seriile de cursuri și certificări ISTQB am depășit deja pragul de 9.000 de absolvenți care, cu siguranță, au avut un atu important atunci când au susținut interviuri de angajare. Numărul mare de persoane interesate de examenele ISTQB dovedește că acestea reprezintă un punct important în progresul carierelor acestora”, adaugă Gabriela Mechea.

ANIS a lansat seria de cursuri și examene pentru certificările ISTQB în 2006.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top