Antiteza crizei

În timp ce piețele europene se chinuie să își revină din criză, în China, Guvernul încearcă să găsească soluții pentru a limita avântul clienților pentru automobilele noi.

Anul trecut, in Beijing, s-au vandut 850.000 de automobile noi, o suma imensa chiar si dupa standardele unei metropole de calibrul capitalei chineze. Cum infrastructura nu s-a dezvoltat in paralel cu evolutia vanzarilor rezultatul este unul destul de simplu: blocaje in trafic ce ar putea dura chiar si zile intregi.

Pentru a limita aceste probleme de trafic, ce au toate sansele sa blocheze activitatea in capitala chineza, Guvernul a recurs la o metoda ceva mai neortodoxa. Cine doreste sa isi cumpere un automobil nou in anul 2011 va trebui sa se inscrie la o tombola lunara. Fiecare astfel de tombola va genera 20.000 de castigatori, ce vor primi un bon doveditor si, cu el, posibilitatea a isi achizitiona un nou automobil. Astfel, oficialii chinezi vor sa limiteze piata la un numar de maxim de 240.000 de unitati, aproape un sfert din ce s-a vandut anul trecut.

Prima tombola va avea loc pe data de 26 Ianuarie iar, din cifrele estimate, pana la acest moment s-au inscris peste 100.000 de potentiali cumparatori. Cei care isi vor vinda automobilul, sau il vor pierde intr-un accident, isi vor putea pastra numerele de inmatriculare si vor avea dreptul sa isi cumpere un automobil nou fara a participa la tombola.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top