Anvelope Goodyear pentru conceptele Chevrolet

La jumătatea acestei luni, Salonul Internaţional Auto de la Detroit a oferit numeroase exemple de experţi care au ales anvelopele Goodyear datorită gradului lor superior de manevrabilitate şi a aspectului lor extrem de plăcut.

În timp ce mulţi producători auto au ales, din nou, anvelopele Goodyear pentru a-şi echipa noile modele, două maşini de senzaţie de la Chevrolet au etalat anvelope concept de la Goodyear ca parte a apariţiei lor de marcă pentru tinerii conducători auto.

Cele două modele concept expuse de Chevrolet în săptămâna auto de la Detroit au fost Code 130R şi Tru 140S. Cele două vehicule reprezintă, în opinia celor de la Chevrolet, nivelul de stil şi funcţionalitate pe care viitoarele generaţii de cumpărători îl vor avea în vedere.

Centrul de Cercetare şi Proiectare Goodyear din Akron a dezvoltat anvelopele speciale pentru cele două modele Code 130R şi Tru 140S, lucrând cu inginerii GM, şi furnizând unele din cele mai deosebite anvelope sculptate vreodată pentru această echipare de înaltă ţinută.

“Obiectivul nostru este de a oferi sprijinul necesar producătorilor de automobile, furnizându-le proiecte de anvelope şi know-how-ul de manufacturare care se potriveşte cel mai bine cerinţelor lor. În timp ce scopul nostru este acela de a echipa vehicule de top şi de înaltă ţinută, ştim că aceasta nu poate fi posibil decât prin inovare continuă şi dedicată şi prin calitatea produselor noastre,” a spus Johann Finkelmeier, Vice-Preşedinte al Goodyear, anvelope pentru echipare originală.

“Faptul că am fost aleşi pentru a furniza anvelope pentru aceste două maşini-concept fabuloase este o dovadă a abilităţii Goodyear de a furniza anvelope pentru ipotetic orice tip de vehicul.”

Automobilul Code 130R este un coupe cu patru locuri care are printre caracteristici şi un stil inspirat de ideea de performanţă şi transmisia pe roţile din spate. Acest concept îmbină într-un mod eficient performanţa turbo cu economia de carburant.

Banda de rulare a anvelopelor a fost proiectată pentru a avea distribuţia de cauciuc a popularei anvelope de ultra-înaltă performanţă Goodyear Eagle, în condiţiile unei asortări perfecte cu noul stil al maşinii. Design-ul asimetric al benzii de rulare a fost gândit să fie simetric faţă de linia mediană a maşinii.

Potrivit celor de la Chevrolet, Tru 140S este o maşină cu tracţiune faţă, un coupe sportiv cu patru locuri “exotic, dar accesibil”. Anvelopele destinate modelului Tru 140S au început să fie proiectate de la sigla Chevrolet, evoluând treptat până la profilul lor final.

Anvelopele concept au fost fabricate ca anvelope cu o bandă de rulare fină în unitatea de producţie a Goodyear din Luxemburg, sculptarea profilului distinctiv pentru cele două modele concept fiind executată cu laser. Textura suprafeţei benzii de rulare, împreună cu îmbinările finale de la nivelul canelurilor benzii de rulare, a fost adăugată ulterior.

Adaugati comentariu