Alege anvelopele potrivite pentru sezonul rece

Sezonul rece începe să își facă simțită prezența în toată țara, prin temperaturi scăzute și vreme nefavorabilă caracterizată preponderent prin ploi reci de lungă durată iar în timpul iernii cu zăpadă și polei.

Odată cu schimbarea vremii și prezența unor noi tipuri de precipitații, este important să îți pregătești mașina pentru a putea rula în siguranță. Pregătirea pentru sezonul rece a mașinii implică o inspecție tehnică amănunțită. Sistemul de direcție și de suspensie fiind cel mai solicitat în această perioadă, este important să fii siguri că se află într-o stare mecanică perfectă.

Vezi aici gama completă de anvelope de iarnă

O schimbare importantă ce trebuie făcută odată cu venirea sezonului de iarnă și care este obligatorie prin legislația auto, o reprezintă montarea de anvelope de iarnă sau anvelope all season. Legislația auto în vigoare te obligă să ai montate cauciucuri de iarnă atunci când sunt prezente precipitații sub formă de zăpadă sau polei pe asfalt, fiind stipulată și o amendă contravențională dacă ești depistat rulând cu anvelope de vară pe zăpadă sau carosabil înghețat.

Pentru a putea circula în siguranță însă, este mai mult decât recomandat să montezi cauciucuri de iarnă imediat ce temperatura medie scade sub 7 grade celsius. Sub acel prag termic, pneurile de vară nu mai oferă performanța necesară unui condus sigur din cauza cauciucului care se întărește. Cauciucurile de iarnă au în compoziție și siliciu, ceea ce le conferă proprietatea de a rămâne moi chiar și la temperaturi reduse.

 Importanța unui set de anvelope potrivit

Diferența între un set de anvelope de vară și un set de anvelope de iarnă este majoră, cele de iarnă fiind concepute special pentru perioada rece. Prin urmare, nu trebuie să consideri ca acestea sunt necesare doar când ninge, realitatea fiind ca pneurile de vară nu oferă performanța necesară unui condus sigur imediat ce temperatura scade sub pragul celor 7 grade celsius.

Ține cont că setul de anvelope este singurul și cel mai important contact pe care mașina îl are cu asfaltul, prin urmare, starea lui și gradul de uzură are un impact major asupra condusului și siguranța din timpul condusului. Acest unic contact al mașinii cu drumul, prin intermediul anvelopelor, constă de fapt în suprafața a patru cărti poștale. Este important să conștientizezi importanța lor și șă achiziționezi doar anvelope performante și să nu te orientezi doar după considerentul economic.

Conduceți în siguranță și nu opta pentru anvelope second hand, starea lor reală de uzură neputând fi analizată concret. Optează mereu pentru anvelope noi, fie că dorești să achizitionezi de iarnă sau pentru alt sezon. În cazul achiziției de anvelope noi, ai siguranța garanției și siguranța achiziției de la un magazin de încredere specializat.

 

 

Adaugati comentariu