Apa de gură vă poate lăsa fără permisul auto

Apa de gură a devenit un produs indispensabil în igiena orală. Îl folosim zilnic neștiind că ne poate lăsa fără permis. Cum este posibil așa ceva? Ei bine, “imediat după folosirea apei de gură, aparatul etilotest arată o concentraţie de 4 la mie. După aproximativ 15 minute de la utilizarea produsului, etilotestul arată o concentraţie de doar 0,13 la mie.”

De ce folosește alcool în apa de gură? “Unul dintre cele mai comune ingrediente ale unei ape de gură este alcoolul sau etanolul. Acțiunea antibacteriană a alcoolului se exercită prin degradarea enzimelor și proteinelor intracelulare și deshidratarea celulei bacteriene din placa dentară.”

Chiar dacă aceste produse conțin alcool într-o concentrație deloc neglijabilă, nu există atenționări pentru șoferi, aceștia fiind puși în situația de a rămâne fără permis. Pentru a face dovada că nu au consumat băuturi alcoolice, aceștia sunt obligați să ceară recoltarea sângelui.

Rezultatul recoltării va înlătura orice urmă de îndoială și, ce este mai important vă va păstra permisul în buzunar.

Conform Codului rutier, o concentraţie cuprinsă între 0,2 și 0,5 g/l de alcool pur în sânge este considerată contravenţie şi e pedepsită cu 21-50 de puncte amendă şi cu suspendarea permisului pentru 180 de zile. Dacă alcoolemia depăşeşte 0,5 g/l de alcool pur în sange, şoferul are dosar penal şi riscă între 1 şi 5 ani de închisoare.

Sursa

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top