Apple nu a renunțat la ideea de a produce un automobil electric

Apple CarPlay

Apple merge înainte cu proiectul unui automobil electric cu funcții autonome și design unic. Lansarea este estimată pentru anul 2025.

Apple are planuri pentru un automobil electric încă din 2014, dar gigantul specializat în computere și telefoane mobile părea să renunțe la acest proiect.

Conform agenției de presă Reuters, Apple a mers înainte cu proiectul automobilului electric cu funcții autonome, cunoscut sub numele Project Titan. Apple va miza pe o tehnologie nouă în domeniul bateriilor electrice cu un design cunoscut sub denumirea de monocell.

Tehnologia ar elimina modulele din cadrul unei baterii pentru a creea mai mult spațiu, rezultând o baterie de dimensiuni compacte cu mai multe celule ocupând un spațiu redus.

Este posibil ca tehnologia să fie de tip LFP (Lithium Iron Phosphate), în locul clasicelo baterii Li-Ion.

Surse apropiate proiectului spun că automobilul va avea un impact similar cu introducerea iPhone-ului în lumea telefoanelor mobile.

Mașina Apple va folosi și tehnologii pentru condusul autonom inclusiv senzori Lidar. De asmenea, este posibil ca modelul să fie produs de un constructor tradițional, în locul unei producții proprii. Unele zvonuri din presă spun că Apple ar fi purtat deja discuții cu Magna, compania austriacă ce produce modele ca Clasa G pentru Mercedes-Benz sau I-Pace pentru Jaguar.

Modelul electric produs de Apple ar putea deveni realitate la final de 2024, sau în 2025. Apple a refuzat să comenteze despre acest proiect.

Google Car

Via Autoblog

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top