Apple vrea ca mașinile independente să nu mai aibă nevoie de hărți!

Apple a depus o cerere de patent pentru un sistem de navigație capabil să nu mai folosească hărțile stocate sau descărcate de pe internet. Potrivit datelor preliminare din dosar, sistemul va utiliza doar senzorii și camerele mașinii pentru a configra traseul.

 

În momentul de față, marea majoritate a sistemelor dezvoltate pentru mașinile autonome folosesc hărți predefinite, iar după ce senzorii culeg informațiile în timp real le compară cu cele stocate pentru a genera decizii privind traseul. Apple vine însă cu o altă abordare și dorește să dea o importanță mai mare Inteligenței artificiale. Potrivit informațiilor din dosarul depus pentru obținerea patentului, elementele cheie ale versiunii gândite de Apple sunt datele culese de senzorii radar în timpul mersului și comunicațiile vehicul-vehicul.

Care este principiul? Când mașina autonomă se apropie de o zonă în care trebuie să ia o decizie privind păstrarea sau schimbarea direcției de mers, oferă fiecărei variante un ”factor de încredere”. Dacă acesta se potrivește cu valorile predefinite, alegerea este făcută. Dacă nu, intervine un proces complex în care sunt luate în calcul și informațiile provenind de la vehiculele care au urmat același traseu, și numai după acest moment se înscrie pe noua rută. În timp ce o face, sistemul transmite tuturor mașinilor din zonă informațiile relevante, astfel încât acestea să le poată folosi în același scop.

Tim Cook, CEO al Apple, a afirmat că specialiștii companiei lucrează deja de o bună perioadă la acest sistem și că momentul în care acesta urmează să fie gata nu este foarte departe. ”Pentru noi, domeniul mașinilor autonome este indisolubil legat de Inteligența Artificială. Nu este însă singurul motiv pentru care apreciem că sistemul este mult mai aproape de ceea ce ar trebui să ne ofere vehiculele de acest tip. Infrastructura și condițiile de trafic nu se pot dezvolta în ritmul în care se întâmplă lucrurile în domeniul auto, iar sistemul nostru permite o mai rapidă implementare a mașinilor autonomeȚ, a declarat Cook pentru Business Insider.

New-Patent-For-Apple-Navigation-System-For-Autonomous-Cars

 

 

Adaugati comentariu