Aqaba, un oraș exotic în stil iordanian

Despre orașul Aqaba se cunosc prea puține amănunte dar sunt multe de văzut și de știut pentru că este un amestec arhitectural de nou și vechi, un oraș exotic din ținuturile arabe. 

Se află în Iordania, situat pe coasta de nord-est a Mării Roșii, mai exact între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică. Aqaba are 375 km² iar plajele sale se extind pe toată suprafața Golfului Aqaba de aproximativ 27 km², fiind totodată o locație strategică. Cel mai mare oraș din Golful Aqaba, acesta este și unicul oraș iordanian de pe litoral.
Una dintre atracțiile turistice majore în Iordania, și de asemenea cunoscut pentru apa caldă și viața marină bogată, orașul este vestit astăzi mai ales ca stațiune balneară și de scufundări. Cu toate acestea totuși, cele mai importante sunt activitățile industriale și comerciale datorită locației strategice a orașului ca singur port maritim al țării.
Este un loc pe care îl puteți vizita tot timpul anului pentru că are o climă plăcută pe tot parcursul anului, aici putându-se practica activități sportive marine de înot și scufundări, echitație cu cămile sau puteți vizita una dintre cele mai magnifice descoperiri din ultimii ani, cea mai veche biserică din istorie care datează din secolul al III-lea i.Hr. și Muzeul Arheologic Aqaba ce conține o serie de artefacte care aduc aminte de modul în care se făcea comerț în cele mai vechi timpuri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top