Armata americană va renunța la vehiculele cu ardere internă pentru cele electrice

Armata americană vehicule electrice autoexpert.ro

Ținta pentru armata americană până în 2035 este să aibă flota electrificată în întregime. Și nu ne referim și la vehicule hibride, ci doar la electrice.

Când problemele de mediu afectează inclusiv armata, începi să te întrebi dacă, undeva, în creierele unor politicieni, nu filează niște lămpi. Apoi, realizezi că Armata Statelor Unite este al 47-lea organism poluator din lume. Sunt țări întregi care poluează mai mult decât armata americană. Nici nu-i de mirare, dacă ne uităm la flota sa: 170.000 de unități și echipamente non-tactice. Acestea vor fi complet electrificate în cel puțin 13 ani. Până în 2027, cele ușoare, iar apoi, până în 2035, restul flotei.

”Departamentul nostru s-a angajat să facă față provocării prin schimbări semnificative în ceea ce privește utilizarea energiei și prin creșterea investițiilor noastre în tehnologii energetice curate”, a declarat în noiembrie secretarul adjunct al apărării, Kathleen Hicks, în timpul unor discursuri la Wayne State University din Detroit, Michigan.

Hummer Electric Humvee armata americană

Este deja în dezvoltare un ”plan de sustenabilitate” care are drept scop final o flotă cu zero emisii. În ultimii ani, armata a înlocuit 18.000 de vehicule tradiționale cu vehicule hibride. Astfel, a economisit din cheltuielile cu combustibilul 50 mil. de dolari. S-a consumat cu 49 mil. litri mai puțin carburant. În vederea electrificării, vor fi montate 470 de stații de încărcare electrică în viitorul apropiat.

GM continuă colaborarea cu armata americană

Sigur, asta implică ajutor consistent din partea producătorilor auto americani. Printre ei, General Motors, care și-a luat angajamentul de a investi 35 mld. dolari în tehnologia avansată, incluzând aici și propulsoare electrice destinate armatei. De asemenea, și flotele furnizorilor, și ale logisticii vor deveni complet electrice.

În final, adoptarea acestor măsuri va permite reducerea emisiilor totale cu 50% față de 2005. Mai mult, în 2050, armata americană va atinge neutralitatea în ceea ce privește carbonul.

Nu pot să mă abțin din a mă întreba câte probleme legate de ecologie își pune Putin, atunci când masează trupe la granița cu Ucraina.

via autocentre.ua

 

Adaugati comentariu