„Aruncăm asfaltul în pârâu, sau îl turnăm direct pe ninsoare?”

O portiune de drum din Bistrița Năsăud a fost asfaltată în timp ce afară ningea abundent. O localnică din Șieu, Bistrița Năsăud a filmat totul și a postat pe pagina de facebook. 

„02.12.2019, ora 19.50, ninsoare, sat Ardan, comuna Șieu, se asfaltează. Sper că firma executantă să își asume în totalitate eventualele probleme care ar putea apărea referitor la durata de viață a asfaltului! Locuitorii din Ardan îl așteaptă de zeci de ani, ar fi păcat ca acum, când își văd visul împlinit, cineva să își bată joc de ei” este mesajul femeii.

Firma de construcții își va asuma întreaga responsabilitate

Primarul localității spune că firma de construcții își va asuma întreaga responsabilitate în cazul în care lucrarea va avea de suferit din cauza condițiilor nefavorabile.

„Noi ne-am uitat pe prognoză și ne-a arătat că se strică vremea după-amiază la 7. După calculele noastre, dacă începeam la 10, până la 16-17 trebuia să terminăm”.

Te-ar putea interesa si

A crăpat autostrada! Deschiderea circulației pe lotul 3 Lugoj-Deva amânată iar

Operațiunea de asfaltare a început luni, pe la 10 dimineața, a precizat primarul comunei Șieu.

„Vremea era prielnică, nu ningea, erau zero grade, se putea turna asfalt” a spus primarul comunei. „Strada respectivă are 800 de metri, am turnat cinci mașini de asfalt. După care, mașinile au plecat să mai aducă asfalt, trebuiau să mai vină încă 7-8 mașini ca să termine”, a spus Cifor.

„Decât să aruncăm încărcătura în pârâu …”

„Am sunat la stație, să oprească mașinile. Din păcate, două mașini erau deja încărcate și pornite spre noi”, a declarat primarul.2

Autoritățile și muncitorii au decis să toarne asfaltul, chiar și în aceste condiții, „că nu mai aveam ce să facem, decât să aruncăm încărcătura în pârâu, în vale”, a precizat primarul Cifor.

Zona pe care s-a turnat asfalt în timpul ninsorii are circa 100 de metri lungime, a spus acesta.

„Se iau probe, se fac expertize, se duc la laborator, să vedem calitatea. Dacă se constată că e în regulă, e bine, dacă nu, îl scoatem afară. Oricum, acesta era doar primul strat, stratul de uzură se toarnă la primăvară. E o situație neplăcută, dar nu aveam ce face”.

Publicată de Roxana Paşc pe Luni, 2 decembrie 2019

Publicată de Roxana Paşc pe Luni, 2 decembrie 2019

Adaugati comentariu