Așa ar putea arăta viitoarea Toyota Prius

Potrivit site-ului taiwanez Autonet, acestea ar fi niște imagini oficiale ale noii generații de Toyota Prius, hibridul nipon care a devenit un simbol pentru mașinile cu astfel de propulsie.

Bazându-se, probabil, pe onoarea angajaților, japonezii au reușit până acum să țină secrete mai toate informațiile despre viitorul lor hibrid, un lucru rar întâlnit în ultima vreme într-o industrie auto în care orice mare lansare este precedetă de o la fel de mare scurgere de informație.

Cea mai mare curiozitate în legătură cu noul Prius este legată de aspectul mașinii, o zonă în care ultimele modele au progresat foarte mult, dar în care Toyota nu se poate spune că excelează per total. Dacă imaginile se dovedesc a fi în concordanță cu modelul real, Toyota vine cu două propuneri de caroserie ușor diferite pentru noul Prius: cel de jos, albastru deschis, este Prius plug-un hybrid, în timp ce versiunea de sus este hibridul simplu.

prius - autoexpert.ro (2)

Ambele vor avea aceeași formă ușor monovolumică cu care Prius a cochetat de la început, însă versiunea cu conectare la priză pare să abordeze un design ceva mai conservator, în timp ce hibridul „obișnuit” se inspiră mai mult din conceptul Mirai, mașina care funcționa cu pilă de hidrogen.

Același site taiwanez Autonet spune că cifrele de consum ale noului Prius vor fi impresionante, hibridul japonez lăudându-se cu doar 2,5 litri de benzină arși pentru a parcurge 100 de kilometri, în timp ce versiunea PHV (plug-in) va consuma doar 1,42 l/100 km, grație autonomiei de 50 km în regim pur electric.

Arhitectura sistemului hibrid va rămâne în mare aceeași, folosind un motor pe benzină 1.8 VVT-i cu 105 CP, un motor electric cu 90 CP, o cutie de viteze tip CVT și module de baterie cu ioni de litiu. Puterea totală a sistemului ar trebui să se situeze în jurul valorii de 150 CP, însă Prius nu a fost niciodată o mașină recunoscută (sau vânată) pentru performanțele sale dinamice. Totuși, se spune că și masa totală a mașinii va scădea cu peste 100 de kilograme, ceea ce ar trebui să ajute atât consumul, cât și manevrabilitatea mașinii.

Momentul când vom afla dacă imaginile furnizate de Autonet sunt reale ar trebui să vină în toamna aceasta, când Toyota va prezenta noua mașină în cadrul Salonului din Tokyo din octombrie.

Adaugati comentariu