Așa arată Citroen C5 Aircross, noul SUV compact al casei franceze

Citroen C5 Aircross, noul SUV compact al casei franceze, va fi lansat pe 19 aprilie, la Salonul Auto de la Shanghai. Primele imagini oficiale.

Deși numele sugerează altceva, C5 Aircross nu trebuie văzut drept un înlocuitor al modelului de clasă medie C5, ci ca un SUV de clasă compactă, corespondent al fratelui de concern Peugeot 3008. Noul SUV va avea o lungime de aproximativ 4,6 metri și va poziționat în gama Citroen deasupra actualului C4 Aircross.

C5 Aircross este versiunea de serie a conceptului Aircross, prezentat tot la Shanghai, în 2015. Modelul final rămâne fidel liniilor îndrăznețe afișate de prototip, proporțiile caroseriei, ce inspiră soliditate, sau detalii inedite precum grila cromată proeminentă sau suprafața vitrată generoasă, cu montanți C ce fac corp comun cu luneta și geamurile laterale, fiind păstrate. Interiorul afișează un layout cu tentă premium, cu un display tactil central de 8 inch, instrumente de bord digitale cu diagonala de 12,3 inch, o ergonomie atent studiată și capitonaje de calitate, inclusiv tapițerie din piele ecologică aplicată la nivelul bordului și al fețelor de uși.

citroen-c5-aircross (7)

La capitolul motorizări, putem anticipa o gamă similară celei disponibile în cazul lui Peugeot 3008: un motor turbo cu trei cilindri de 1,2 litri și 130 CP, un turbo cu patru cilindri cu 165 CP, respectiv două dieseluri de 1,6 litri cu 120 CP și 2,0 litri cu 180 CP. Platforma tehnică va fi identică cu cea a lui Peugeot 3008, fiind vorba despre arhitectura modulară EMP2 a grupului PSA, care va sta și la baza modelului înrudit de la Opel, Grandland X, așteptat pe piață în toamna acestui an.

Tracțiunea integrală nu va fi oferită nici opțional, Citroen apelând în schimb la sistemul Grip Control de optimizare a tracțiunii față în funcție de condițiile meteo sau de rulare.

Citroen C5 Aircross va debuta pe piața din China în această vară, dar va ajunge și în Europa cel târziu în 2018.

citroen-c5-aircross (16)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top