Aşa arată Jaguar F-Pace, primul SUV al mărcii britanice

Jaguar F-Pace, primul SUV din istoria constructorului britanic, se prezintă, într-un nou set de fotografii oficiale. Lansarea versiunii de serie va avea loc în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Noile imagini ne prezintă testele în condiţii meteo extreme derulate în Dubai şi Suedia, acolo unde F-Pace a avut de înfruntat un spectru larg de temperaturi, mercurul din termometre indicând de la -30 la 40 grade Celsius.

Deşi nu renunţă complet la camuflaj, liniile finale ale noului F-Pace sunt mai vizibile ca oricând, Jaguar reuşind să ascundă de privirile indiscrete doar detalii fine precum poziţionarea exactă a lămpilor LED.

Dimensiunile exterioare vor fi identice cu cele ale conceptului C-X17, lansat în 2013, ceea ce înseamnă că viitorul Jaguar F-Pace va fi cu 400 mm mai lung decât un Range Rover Evoque. Lungimea va măsura 4.72 metri, iar înălţimea, 1.65 metri.

jaguar-f-pace-3jaguar-f-pace-2

Jaguar F-Pace va intra în competiție directă cu rivali puternici precum noul Mercedes-Benz GLC, BMW X3 sau Porsche Macan. Primul SUV Jaguar va fi dezvoltat pornind de la noua platformă modulară iQ[Al], iar sistemul de tracţiune integrală ar putea fi împrumutat de la Land Rover.

Şi în materie de motorizări, noul F-Pace va apela la fraţii de gamă, XE în această instanţă, ceea ce se traduce printr-o colecţie completă de motoare Ingenium cu patru cilindri şi supraalimentare turbo. Ulterior, F-Pace va putea fi comandat şi în compania unui V6 supraalimentat de 3 litri, pe benzină, prezent şi pe F-Type.

Adaugati comentariu