Așa arată noul Jeep Compass. Primele imagini

Jeep Compass revine anul viitor în segmentul SUV-urilor compacte. Inspirat de succesul lui Renegade, noul Compass primește un design și o platformă complet noi.

Noul Compass va fi poziționat între Renegade și Cherokee și va fi construit pe aceeași platformă Small Wide, folosită și fratele său mai mic, bineînțeles, într-o versiune cu ampatament mai lung.

Cu un gabarit de aproximativ 4,5 metri, noul Jeep Compass evită orice asemănare stilistică cu Renegade. Partea frontală cu cele șapte fante late și forma farurilor sunt extrem de apropiate de cele afișate de fratele mai mare Grand Cherokee, de la care sunt preluate și alte idei de stil precum capota rotunjită și priza inferioară de aer generos dimensionată.

La interior, ne așteptăm la o creștere calitativă importantă a finisării, noile materiale urmând să reflecte pretențiile înalte ale noului model, proiectat pentru a concura direct cu modelele premium europene, BMW X1 sau Range Rover Evoque. De asemenea, Compass va beneficia de ultima evoluție a sistemului multimedia UConnect și de sisteme moderne de asistență.

La capitolul motorizări, noul Jeep Compass va fi oferit în compania noilor unități diesel de 2,2 litri și a motorizărilor cu patru cilindri pe benzină cunoscute deja de la Renegade, toate cuplate la transmisii manuale cu șase trepte sau automate cu nouă rapoarte.

Versiunile de bază vor avea tracțiune față, iar cele cu motoare mai puternice, tracțiune integrală cu sistemul Selec-Terrain care oferă patru programe de rulare (Auto, Snow, Sport, Sand/Mud) sau chiar cinci cu modul suplimentar Rock dedicat versiunii cu valențe off-road Trailhawh.

compass

Adaugati comentariu