Așa arată Kia Sportage facelift cu tehnologie micro hibridă

Kia Sportage facelift

Kia Sportage facelift este aici. SUV-ul sud-coreean primește  tehnologie micro hibridă EcoDynamics+, dar are de acum în gamă și un diesel nou, cu emisii reduse. Modelul actualizat va ajunge pe piață în ultima parte a anului.  

Best-seller-ul global de la Kia a primit actualizări la exterior, la interior, dar și sub capotă. Tehnnologii multimedia și de siguranță noi se regăsesc, de asemenea, la bordul lui Sportage.

EcoDynamics+  cu sistem de 48 V face din Sportage primul micro hibrid diesel lansat de producător în cadrul strategiei sale de electrificare. Kia devine astfel primul constructor care oferă propulsii hibride, plug-in hybrid, electrice și cu tehnologie micro hibrid pentru modelele sale. Sud-coreenii vor lansa 16 astfel de mașini până în 2025, având pe listă cinci hibride, cinci plug-in hybrid, cinci electrice și, în 2020, un vehicul cu celulă de combustibil.

Peste 131.000 de unități Sportage s-au vândut în 2017, ceea ce reprezintă un sfert din cifrele totale de vânzări ale companiei. Kia speră că noile modificări din gama Sportage vor aduce cifre și mai impresionante.

KIAmă-mă și voi veni, pentru că ești atât de KUGA! Test drive la munte cu Ford Kuga și Kia Sportage

Sportage oferă acum o gamă mai largă de motoare, inclusiv cel cu sistem EcoDynamics+, care integrează un motor diesel de 2.0 litri și tehnologia micro hibridă. EcoDynamics+ suplimentează accelerația cu putere furnizată de bateria de 48 de volți, iar motorul convențional este asistat de unitatea Mild-Hybrid Starter-Generator, reducând astfel emisiile cu până la 4% în ciclul WLTP.

Propulsorul diesel de 1.7 CRDi va fi înlocuit în gamă de unitatea mai eifcientă 1.6 CRDi, disponibil și în combinație cu tracțiunea integrală și cu transmisia automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. Toate motoarele sunt acum conform standardelor Euro 6d TEMP.

Kia Sportage facelift a primit, așa cum era de așteptat, și un look actualizat, cu bare redesenate, faruri noi și noi tipuri de jante de 16, 17 și 19 inci. Modelul vine și cu cinci culori noi. Versiunea GT Line este ușor de recunoscut, pentru că prezintă o grilă neagră lucioasă și inserții cromate pe praguri și pe ușa portbagajului. În partea posterioară se regăsesc stopurile noi cu aspect de “cub de gheață”.

La interior, Kia a ales un instrumentar de bord revizuit, dar și tapițerie în două nuanțe, negru și gri. Pentru GT Line sunt rezervate opțional scaune din piele neagră cu accente roșii.

Smart Cruise Control cu funcție Stop&Go, Around View Monitor care facilitează manevrele de parcare, și Driver Attention Warning, care avertizează atunci când șoferul este obosit sau neatent sunt dotări disponibile la facelift-ul Sportage. Clienții pot alege un sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inci sau noul sistem cu ecran de 8 inci fără ramă.

Adaugati comentariu