Aşa arată noua Kia Sportage – primele imagini

O nouă generaţie Kia Sportage, a patra din cariera SUV-ului coreean, va fi prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt. Aşteptarea a luat, însă, sfârşit mult mai repede, noul model fiind imortalizat deja în haine de serie.

În linii mari, designul noului Sportage pare o evoluţie şi nu o revoluţie de substanţă. Proporţiile rămân relativ identice, ceea ce separă cele două generaţii fiind liniile mult mai îndrăzneţe ale modelului mai tânăr. Grila Tiger Nose este acum mai mare şi mai lată, iar farurile cu aer felin au fost repoziţionate mai sus, într-o îngemănare neaşteptată cu capota motorului.

kiasportage1 (1)

 

Posteriorul primeşte, de asemenea, retuşuri importante, în prim plan regăsindu-se stopurile cu LED-uri ce se prelungesc departe, până pe aripile din spate, alături de bara ceva mai proeminentă ce nu mai integrează suportul plăcuţei de înmatriculare.

Marea revoluţie vine la interior, acolo unde Kia promite o finisare demnă de clasa premium şi cele mai noi gadget-uri din industrie, inclusiv noul sistem multimedia Infinity cu display tactil de 7 inch.

Gama de motorizări va fi şi ea complet renovată, urmând să imite paleta disponibilă în cazul fratelui de concern, noul Hyundai Tucson. Asta înseamnă că viitorii proprietari vor avea de ales între trei versiuni pe benzină şi tot atâtea diesel. La baza gamei vor sta unităţile 1.6 GDI de 132 CP şi 1.7 CRDi de 116 CP, secondate de noul turbo pe benzină al casei coreene, 1.6 T-GDI de 177 CP. Fanii diesel au la dispoziţie şi două versiuni de putere ale motorului 2.0 CRDi, creditate cu 136, respectiv 186 CP.

Noul Sportage va face cunoştinţă cu publicul european în septembrie, debutul comercial fiind programat pentru finele acestui an.

Adaugati comentariu