Așa arată noul Mercedes E-Class Coupe – PRIMELE IMAGINI

Primele imagini cu noul Mercedes E-Class Coupe au ajuns pe internet, cu doar trei zile înaintea debutului oficial. AutoExpert vă dezvăluie toate secretele noului model.

Platforma modulară MRA de la Mercedes, care se află deja la baza Clasei C și a Clasei S, va fi punctul de plecare și pentru noul E-Class Coupe. Noul GT cu patru locuri va beneficia de un ampatament unic și de ecartamente mărite, fiind construit în mare parte din materiale ușoare, cum ar fi aluminiul, pentru a deveni mai rigid și mai eficient.

În ceea ce privește designul, noul E-Class Coupe se va inspira de la fratele mai mare S-Class Coupe. Profilul elegant al caroseriei și stopurile subțiri sunt aproape identice, proporțiile diferite fiind cele care trădează poziționarea exactă în gamă a noului model.

2017-mercedes-e-class-coupe (6)

Și la interior, asemănările cu S-Class Coupe sunt frapante. Aceleași prize de aer rotunde vor decora zona mediană a bordului, alături de aceeași configurație de bord cu ecrane duale de 12,3 inch, care se regăsește și la limuzina E-Class.

Gama de motorizări o va imita pe cea cunoscută de la modelul cu patru uși, ceea ce înseamnă că Mercedes E-Class Coupe 2017 va primi unități modulare cu patru și șase cilindri, construite din mai mulți cilindri identici de 0,5 litri.

2017-mercedes-e-class-coupe (1)

La debut, vor fi disponibile trei versiuni pe benzină (E 200, E 300, E 400 4Matic) și una diesel (E 220 d). În prim plan se va afla noul motor diesel L4 de 2,0 litri, cu 195 CP (E 220 d). Gama inițială va fi completată de cele două versiuni ale motorului turbo de 2 litri, cu 184 sau 245 CP, respectiv de modelul de top V6 cu 333 CP, oferit exclusiv cu tracțiune integrală. Cutia automată cu 9 trepte 9G-Tronic va fi standard pentru toate versiunile.

Complet noi vor fi motorul turbo de 3 litri cu șase cilindri în linie, filtru de particule și sistem electric de 48V, care va dezvolta până la 408 CP (Mercedes-AMG E 50), acompaniat de noua familie de dieseluri cu aceeași configurație L6, de 3 litri și o putere maximă de vârf estimată la 313 CP (E 350 d). În partea superioară a gamei, Mercedes-AMG 63 va oferi până la 612 CP, grație motorului său AMG V8 biturbo de 4,0 litri, folosit și la modelul GT.

Primele comenzi vor fi onorate primăvara viitoare, noul Mercedes E-Class putând fi admirat în premieră de publicul internațional la Salonul Auto de la Detroit, în ianuarie. Ulterior, tot în 2017, va fi lansat și noul E-Class Cabriolet.

2017-mercedes-e-class-coupe (4)

Adaugati comentariu