Așa arată noul Opel Insignia – PRIMELE IMAGINI

Noul Opel Insignia își dezvăluie designul emoțional, destinat producției de serie, în primele imagini spion fără camuflaj. A doua generație a limuzinei germane va fi lansată în martie, la Salonul de la Geneva.

Redenumit Opel Insignia Gran Sport, noul model de segment D Opel va renunța la varianta cu patru portiere, urmând să fie oferit doar sub formă de hatchback cu hayon decupat amplu (intitulat Grand Sport) și de break (Sports Tourer). Ambele variante sunt ilustrate în imaginile publicate de Carscoops.com.

opel-insignia (11)

Noul Opel Insignia va miza pe un design elegant, cu un profil dinamic și blocuri optice high-tech, cu tehnologie full LED. Dimensiunile interioare și exterioare s-au amplificat comparativ cu vechiul model. Ampatamentul este cu 9 cm mai generos, dar datorită consolelor față și spate mai scurte, lungimea a crescut cu numai 5,5 cm. În același timp, noul Opel Insignia este cu aproape 1 cm mai lat și are o gardă la sol cu 3 cm mai coborâtă. Aceste proporții modificate îi conferă noii generații Insignia un aspect mai atletic.

opel-insignia (13)

Locul la cap și genunchi, la nivelul locurilor din spate, a fost semnificativ îmbunătățit, asemenea poziției la volan, care a devenit mai sportivă: gleznele șoferului stau acum cu 30 mm mai jos decât înainte.

Arhitectura tehnică este complet nouă, platforma Epsilon II a grupului GM. Inginerii Opel s-au axat în principal pe reducerea greutății: prin utilizarea de materiale ușoare, masa la gol a noului model a scăzut cu până la 175 kg.

opel-insignia (17)

Și gama de motorizări va fi înnoită. Noul Opel Insignia va fi oferit în trei noi versiuni pe benzină: un turbo de 1,5 litri și 140 sau 165 CP și un turbo de 2 litri și 250 CP, disponibil exclusiv cu tracțiune integrală și cutie automată. Pentru gama diesel, spectrul de putere va fi cuprins între 110 și 170 CP, cilindreea motoarelor fiind unică: 2 litri.

opel-insignia (9)

Suspensia adaptivă FlexRide va fi, de asemenea, inclusă pe lista de opțiuni, în timp ce vechea transmisie automată cu șase trepte va fi înlocuită cu o cutie nouă, modernă, cu opt rapoarte.

opel-insignia (10)

Sursă foto: Carscoops.com

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top