Așa arată noul Volkswagen Tiguan. Imagini în premieră

Volkswagen Tiguan se pregătește să predea ștafeta unei generații complet noi, așteptată să debuteze luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt. Primele imagini.

Colegii de la Carscoops au desconspirat deja designul final al modelului de serie, surprins de un fotograf spion în timpul ședinței foto oficiale din Vancouver, Canada.

Liniile noului VW Tiguan fac o trimitere clară la pleiada de concepte de SUV-uri prezentate în ultimii ani la marile saloane auto, de la Cross Coupe la Cross Blue și varianta sa coupe. Aidoma prototipurilor, Tiguan va fi disponibil într-o varietate de caroserii, inclusiv un model cu șapte locuri și unul cu aer de coupe cu patru portiere.

Noul Tiguan va fi creat pornind de la versatila platformă MQB, folosită și de Golf sau Passat. Trecerea la noua arhitectură tehnică va aduce economii consistente în materie de greutate, Tiguan II fiind așteptat să cântărească cu aproximativ 100 kg mai puțin decât actuala generație.

volkswagen-tiguan-1

Gama de motorizări va fi o replică a celei regăsite în mapele de prezentare ale fratelui mai mic Golf, ceea ce înseamnă că noul Volkswagen Tiguan va putea fi comandat alături de o linie completă de unități TSI și TDI cu patru cilindri și puteri cuprinse între 105 și 230 CP. La vârful gamei va sta un plug-in hybrid, nou în gama Tiguan.

Debutul oficial al noului VW Tiguan este programat pentru data de 14 septembrie, iar cel comercial, în luna decembrie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top