Așa arată Skoda Vision X, fratele mai mic și hibrid al lui Kodiaq și Karoq

Concept Skoda Vision X (1)

Skoda își mărește familia cu un SUV de clasă mică, fratele hibrid al lui Kodiaq și Karoq, anticipat de conceptul Vision X, pe care constructorul ceh îl va prezenta în această săptămână la Geneva.

Cu proporții compacte și, cum spune producătorul auto, cu un “design exterior cristalin”, Vision X prezintă linii deja familiare, care caracterizează modelele de clasă superioară, Karoq și Kodiaq. Elemente ultra-îndrăznețe cum ar fi vopseaua verde neon, acoperișul negru, elementele din aluminiu, accentele negre amintesc însă, faptul că avem de-a face cu un concept. Grila radiatorului este cea care amintește de imaginea tipică, sobră, a modelelor Skoda.

Concept Skoda Vision X (2)

Cel mai probabil, versiunea de serie va renunța la farurile extrem de înguste și la mânerele escamotabile ale portierelor.

Și interiorul este deosebit de futurist, iar accentele verzi se regăsesc și aici, în scaune, portiere, consola centrală, covorașe și pedale. Conceptul primește un sistem multimedia redat pe un ecran de tip tabletă, un volan cu două spite și un instrumentar de bord digital.

Concept Skoda Vision X (3)

Este primul hibrid de tip CNG (compressed natural gas – gaz natural comprimat) din istoria Skoda, care beneficiază de aportul unui motor convențional pe benzină de 1,5 litri și al unei unități electrice montate în partea din spate, constructorul promițând emisii CO2 de numai 89 g/km. Conceptul primește și tracțiune integrală.

Skoda Vision X va fi prezentată săptămâna aceasta la Geneva. Conceptul oferă – cum spune șeful Skoda, Bernhard Maier, “o avanpremieră a celui de-al treilea membru al familiei de SUV-uri de succes.”

 

Adaugati comentariu